Kategóriák
Perui Egészben Sült Csirke Zöld Szósszal




Hozzávalók
Csirke:











Zöld Szósz:








Elkészítés
Ha engem kérdezel, akkor ez a Sülcsirke biztosan bekerülne a Top 10 ételeim közé. A titka? Kettő is van, az egyik a pácolás, a másik meg a zöld szósz. A fűszerek által átjárt finom, szaftosra sütött csirkehús egyszerűen mennyei. Tégy egy próbát, tálald ezt a családodnak, barátaidnak, és meglátod milyen gyorsan le lehet csontjára enni egy egész csirkét. Kacsával, és más szárnyassal is finom.
- Egy kisebb tálban keverd össze a fűszereket: fokhagyma, római kömény, paprika, oregano, só, feketebors. Öntsd hozzá az ecetet és a citrom levét és a reszelt héját.
- Mosd meg a csirkét, ha van rajta toklász, csipesszel húzgáld ki ezeket. Tiszta konyharuhával töröld szárazra. Helyezd a csirkét a szeletelt hagymaágyra egy tűzálló tálban.
- Jól dörzsöld be a fűszerkeverékkel a csirkét kívül is, belül is. Kösd össze a lábait húskötözó spárgával. Takard le és tedd a hűtőbe legalább 4 de akár 24 órára is. Ha ebédre szeretnéd, akkor előző nap este végezd el azt a folyamatot.
- Sütés előtt vedd ki időben a hűtőből, hogy újra szobahőmérsékletű legyen, mert ha túl hideg, a külseje hamarabb kész lesz, míg a belseje nyers még. A sütőt melegítsd elő 225 C°-ra.
- Süsd a szárnyast 15 percig így, majd a felgyülemlett szafttal öntözd meg. Csökkentsd a hőt 190 C°-ra, és süsd tovább 45-60 percig, vagy ameddig a beleszúrt hústű könnyedén áthatol a vastagabb részein, és átlátszó tiszta lé csorog a lyukból. Ha van húshőmérőd, akkor a combba beszúrt hőmérőnek 74-75 C° kell mutatnia.
- A készre sült csirkét takard le alufóliával és hagyd pihenni egy pár percig. Tálald rizzsel, az eredeti ízek kedvéért főtt babbal.
- Amíg a csirke sül, készítsd el a Zöld Szószt. Turmixold össze a friss zöld Jalapeno paprikákat (ha nincs, akkor zöld kalifornia vagy más zöld paprika is megteszi), a friss koriander zöldjét (ha nincs, akkor friss petrezselyem zöldjét), fokhagyma gerezdeket, lime levet (ha nincs, akkor citromlevet), ecetet alaposan. Magas fordulaton turmixolj, hogy selymes legyen az állaga. A turmix legalacsonyabb fordulatán, fedelét levéve, lassan, vékony sugárban öntsd hozzá az olíva olajat is. Sózd, borsozd. A fel nem használt szószt hűtőben tárolhatod akár egy hétig is.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com/2016/10/peruvianchickengreensauce/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...