Kategóriák
Tavaszi tekercs Zöldségekkel




Hozzávalók
Zöldséges Tavaszi Tekercs:















Elkészítés
A konyhakert ontja a finomabbnál finomabb zöldségeket, használjuk ki. A piac is tele van, és ha tehetjük, bio termelésből valót válasszunk. Íme egy nagyszerű felhasználása a friss zöldségeknek, mert nem csak leves és főzelék létezik.
- Hevíts egy kanálnyi olajat egy serpenyőben, wokban. Süsd a hagymát két percig, majd dobd bele a fokhagymát, a gyömbért, a sárgarépát és a gombát, és sütögesd 3 percig.
- Add hozzá a káposztát, a kelkáposztát, a zöldhagymát és sütögesd tovább még 3 percig.
- Egy kisebb tálban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, és öntsd hozzá a zöldségekhez, keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a zöldségeket. Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni.
- Terítsd ki az előkészített Tavaszi Tekercs Rizslapokat, kanalazz bele 2 evőkanálnyi tölteléket, hajtd be a két végét, és csavard fel.
- Hevítsd fel 3 evőkanál olajat a serpenyőben, vagy a wokban és helyezz a forró olajba 3-4 tekercset, úgy, hogy legyen hely forgatni. Süsd 2-5 percig minden oldalon, hogy finom aranybarna legyen körbe-körbe. Összesen szükség lesz 7-10 perces sütési időre.
- Ha zsírszegényebben szeretnéd megsütni, úgy azt sütőben, sütőpapíron, 180 fokon, 25 perc alatt megsütheted. Előtte be kell kenned olajjal, vagy használj olaj spay-t.
- Mártogató szósznak tálalj chiliszószt, vagy más egzotikus szószféleséget.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.epicurious.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...