Keresés

recept termék 

Főmenü

Ragadós Osztrigaszószos Csirkecombok

Ragadós Osztrigaszószos Csirkecombok
Elkészítési idő 45-50 perc Személyek száma 4 fő Nehézség közepes

Hozzávalók

Ragadós Osztrigaszószos Csirkecombok:

4 db egész csirkecomb (alsó-felső)
2 evőkanál földimogyoró olaj
4 szelet friss gyömbér, a kés oldalával kloffolva
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
3 szál új- zöldhagyma, karikázva
1 ek Chingkiang ecet (balzsamecet is jó)
5 dl csirkehús alaplé (maradékból, vagy kockából)
2 ek Szójaszósz, világos
3 ek Osztrigaszósz
1/4 tk fehérbors, őrölt
1/2 tk Szezámolaj

Elkészítés

Az Oszrigaszószos csirke egy kényelmes elkészítésű étel, ugyanakkor teletömve az "Umami" ízekkel, köszönhetően az Osztriga szósznak. A Klasszikus Kínai ízhármas, az újhagyma, a gyömbér és a fokhagyma is bele kerül. Az ízvastag szósz ellenállhatatlanná teszi mindenki számára, gyerekek, család, barátok. Ha Ti is úgy gondoljátok, hogy a csirkemell meglehetősen unalmas hús, főleg ha zárt csirkefarmokról, teletömve ki tudja mivel, származik, akkor a kedvencem, a csirkecomb, itt érvényesül igazán.

  • Öblítsd át a csirkecombokat, a fölösleges zsírt vágd le. Vágd ketté az egész combokat, ha úgy jobban szereted.
  • Hevíts 2 ek olajat egy serpenyőben/wokban, közepesen magas hőfokra. Helyezd bele a combokat a bőrös felükkel lefele. Süsd 3 percig, amíg aranybarnára nem sül.
  • Fordítsd meg a combokat, add hozzá a kloffolt gyömbérszeleteket is, hagyd hogy a gyömbér mindkét oldala megsül, karamellizálódik, 1-2 percig.
  • Dobd bele a fokhagymaszeleteket és a zöldhagyma fehér karikázott részét is. Süsd egy percig. Főzőlapáttal ellenőrizd, hogy a combok nem ragadtak-e oda, de csak óvatosan, ne essenek szét.
  • Öntsd hozzá a Csirkehús alaplevet (kockából is jó), a szójaszószt, az osztriga szószt, a Chingkiang ecetet, a fehér borsot és a szezámolajat. Keverd meg, és forrald fel. Csökkentsd a hőt alacsonyra, és hagyd lassan főni, rotyogni 15 percig.
  • Óvatosan fordítsd meg a csirkecombokat, és hagyd főni, rotyogni még 15 percig. Ezalatt kell hogy legyen szósz a combok alatt bőven, de ha elforrt, akkor önts hozzá még alaplevet, vagy egy kis vizet.
  • Vedd le a fedőt, és add hozzá a zöldhagyma zöld részeit karikázva. Most főzd tovább, redukáld a levet (forrald el), ellenőrizd egy kanállal: ha a belemártott kanálon szép máz marad, akkor jó. Ha túl híg a leve/szósz, akkor szitálj rá egy kis keményítőt (kukorica, tápióka, rizs vagy nyílgyökér).
  • Tálald rizzsel, wokkozott brokkolival, vagy csak egy finom zöldsalátával.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!