Keresés

recept termék 

Főmenü

Ragadós Kínai Csirkeszárnyak

Ragadós Kínai Csirkeszárnyak
Személyek száma 4 főre Elkészítési idő 45 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

San Bei Ji Csirkeszárnyak:

1 ek Szezámolaj
2 ek Növényi Olaj
2-3 cm darab friss Gyömbér, szeletelve
5 gerezd Fokhagyma, szeletelve
2-3 db apró Chili, vagy csipetnyi Chili Pehely
1 kg Csirkeszárny, a szárnyvégek nélkül
1/2 dl melegvíz
1/4 dl Sötét Szójaszósz
1/4 dl Világos Szójaszósz
2 tk cukor
Friss Bazsalikom levél, és 2 szál Újhagyma
Chili Csepp az utólagos erősítésre

Elkészítés

Nevezik "San Bei Ji"-nek Kínában, ami bögrés Csirkére utal, mert a hozzávalók nagyjából egyforma mennyiségben vannak az ételben. Népszerű étel Taiwanon is. Mivel egyszerű az elkészítése, és nem mellesleg gyors is, na meg olcsó is, mert a csirkeszárnyakat majdnem ingyen adják a közértekben. Pár hozzávalóból  kész is a finom vacsi, amit még a finnyás kamaszok is megesznek. Ha nincs Wok-od, Serpenyőben is ugyanolyan elkészíteni, csak a forgatásra ugyelj, használt falapátot.

  • Kezdjük a Szezámolaj és a Főzőolaj keverék közepesre hevítésével. Dobjuk bele a friss, szeletelt Gyömbért, a szeletelt Fokhagymát és az egész Chiliket, amit hosszában felvágtál, hogy szabályozd mennyire csípősre szeretnéd. Ha nincs friss, vagy szárított Chili kéznél, ugyanolyan finom lesz a Chili Pehely is, ebből egy kis csipetnyit szórjunk rá. Ha gyerekek is fogyasztják majd, jobb, ha kihagyod a Chilit teljesen. Felnőttek csepegtethetnek rá egy kis Chili cseppet.
  • Hagyd, hogy az aromák átjárják az olajat, de ne égesd oda, figyeld a Fokhagymát, ha az kezd barnulni, vedd le a hőről.
  • Helyezd bele a Csirkeszárnyakat egy rétegben, majd emeld fel a hőt alatta magasra. Hagyd ezen a hőfokon, amíg aranybarnára nem sültek a szárnyak mindkét oldalukon.
  • Önts hozzá 1 dl melegvizet, 1/4 dl Sötét Szójaszószt, többet is adhatsz hozzá, ha sötétebb szószt szeretnél, 1/4 dl Világos Szójaszószt, és 2 tk cukrot.
  • Kevered meg és fedd le a Wokot/Serpenyőt. Tekerd le a hőt, és hagyd rotyogni közepes hőfokon 15 percig, amíg a csirkeszárny átfől. Én 20 percig szoktam hagyni, hogy a hús jobban elváljon a csonttól.
  • Vedd le a fedőt, és tekerd fel újra a hőt magas fokozatra, hogy a maradék szósz redukálódjon, sűrűsödjön. A szósznak rá kell tapadnia a szárnyakra, szó szerint ragacsosnak kell lennie. A szép egyenletes sötét színt keveréssel éred el.
  • Dobd hozzá a Bazsalikom leveleket és a karikázott Újhagymát is, süsd még egy percig, hogy a friss ízek is átjárják a csirkeszárnyakat, majd tálald rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2019/03/three-cup-chicken-san-bei-ji/

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!