Kategóriák
Narancsos Csirke No. 3. - Éttermi változat




Hozzávalók
Csirke:








Narancsos Szósz:







Elkészítés
A klasszikus kínai éttermi fogás, most egy izgalmas, új verzióban bemutatva. Ez az amerikai változat, tehát egy kicsit a mi szájízünkre hangolva, és olyan csípősre készítjük, amilyenre mi szeretnénk. A legjobb benne, hogy gyorsan elkészíthető.
- Pácold a csirkedarabokat a szezámolajjal, fehér borssal, fokhagymaporral, sóval, Shaoxing főzőborral, vagy Brandyvel, és tedd félre 20 percre.
- Tégy kukoricakeményítőt egy tányérra, hevíts olajat a serpenyőben elég magas hőfokra, kb. 175 C fokra. A keményítőben megforgatott csirkefalatokat süsd ki aranybarnára. Készresülten tedd egy papírkendőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
- Hevíts egy evőkanálnyi olajat a wokban/serpenyőben, dobd bele az egész chiliket/szárított erőspaprikákat, a narancshéj darabokat, a csillagánizst, és sütögesd kevergetve 20 másodpercig, közepes hőfokon. Vigyázz, ne égesd meg. Öntsd hozzá a narancslevet, a csirkehús levest, az ecetet, a cukrot és a szója szószt.
- Forrald fel, és részletekben add hozzá a 2 evőkanálnyi vízben kikevert kukorica keményítőt, állandó keverés mellett. Amikor a szósz eléggé sűrű, a belemártott kanálon réteget képez, add hozzá a sült csirke darabokat, keverd gyorsan össze, és tálald.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...