Kategóriák
Hoisin Csirkemell Gombával

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 személy
60 perc
közepes




Hozzávalók
Hoisin Csirkemell Gombával:












Elkészítés
Nem emlékszem mikor ismerkedtem meg a Wok edénnyel, de ez nem is érdekes, mert azóta olyan természetes, mintha mindig Wokban készítettem volna egy gyors ebédet. Reinkarnáció? Kína? Nem, csak egyszerűen egyszerű. Mármint a főzési, sütési módszer. A Wok mellett a rizsfőző a segítőtársam a konyhában. Itt egy olyan recept, amit szívesen dobok össze, amikor sürget az idő, de finomat követelnek az örökösök.
És hogy hogyan? Hát így:
- Hevíts fel napraforgó- vagy repceolajat egy tapadásmentes serpenyőben, dobd bele gyömbért, keverd 1/2 percig, majd add hozzá a fokhagymát, és kevergetve sütögesd még fél percig.
- Keverd bele a csirkemell darabkákat, borsozd meg, és kevergetve sütögesd kb. 4 percig, amíg a csirkemell átsül. Vedd le a tűzről és tedd félre.
- Hevítsd fel az egy evőanál olajat ugyanabban a serpenyőben, és add hozzá az áztatott, szárított fekete fafül gombát, és kevergetve főzd, pirítsd kb. 3 percig. Add hozzá a Cukkínit és főzd tovább még egy percig.
- Egy kis keverőtálban verd fel a Hoisin Szószt, a csirkehús leves alaplevet, a szójaszószt és a chili pelyheket.
- Most kell hozzáadni az eddig elkészített szószt a félretett csirkedarabkákhoz. Kevergetve főzd egy darabig, mindaddig, amíg az ízek összeolvadva szép, mély, egyenletes struktúrát nem adnak.
- Tálald jó minőségű Basmati rizzsel.
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...