Kategóriák
Három Chilis Mapo Tofu





Hozzávalók








Szósz:





Elkészítés
Három kulcsfontosságú eleme van egy nagyszerű mapo tofu-nak: az umami doubanjiang, a ragyogó, csípős chiliolaj és az ízletes tofu. Egy kis változtatással ez a recept mindhárom összetevőt tartalmazza, hogy a mapo tofu-d még jobbá tegye.
ELKÉSZÍTÉS
Blansírozás
1. Egy nagy fazékban forraljunk fel 1 liter vizet a tofu blansírozásához.
2. Amint a víz elkezd forrni, adjuk hozzá a sót.
3. Óvatosan helyezzük a kockázott tofut a sós vízbe.
4. Blansírozzuk a tofut 1-2 percig.
5. Szűrjük le a tofut, majd tegyük félre egy külön tálba.
Párolás
1. Melegítsük fel egy fazekat közepes hőfokon. Adjuk hozzá az olajat és a finomra vágott hagymát.
2. Karamellizáljuk a hagymát, amíg áttetszővé válik. Ezután adjuk hozzá a doubanjang-ot. Főzzük ki a doubanjang-ot, ahogy egy paradicsom pástétumot is főznénk. Ez a folyamat segít felturbózni a pástétum ízét és enyhíti a sós ízt, kihozva az édességét.
3. Ezután adjuk hozzá a választott alaplevet. Keverjük össze, majd hagyjuk rotyogni.
4. Amint a folyadék forrni kezd, adjuk hozzá a tofut. Pároljuk 5 percig.
5. Adjuk hozzá a chiliolajat és friss chilit ízlés szerint. Reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért is.
6. Keverjük össze a kukoricakeményítőt 1 evőkanál hideg vízzel. Lassan csorgassuk a sűrűsítő keveréket a mapo tofuhoz.
7. Amint a szósz besűrűsödött és fényes lett, adjuk hozzá a szójaszószt ízlés szerint. Kapcsoljuk le a hőt, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget és keverjük össze.
8. Tálaljuk friss rizzsel.
Jó étvágyat!
Forrás: https://doobydobap.com/recipe/mapo-tofu
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Keresés