Kategóriák
Édes-Savanyú Kínai Leves

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
1 óra 20 perc
közepes




Hozzávalók
Édes-Savanyú Leves:

















Elkészítés
Ha valaki először látogat el egy kínai gyorsétkezdébe, ezzel a levessel biztosan találkozik, sőt merem állítani, hogy ez lesz az első, amit megkóstol, legalábbis az elsők között. Valószínű az is, hogy a magyar ízlelőbimbóknak ismerős ez az étel, elkészítése sem nehéz, próbálkozzunk vele bátran otthon is. Az alapanyagok beszerzése nem nehéz a mai világban, a friss hozzávalók kaphatók egy jól felszerelt közértben, a többit meg meg lehet rendelni a neten, pl. innen.
- Keverd össze a 0,5 dl kukorica keményítőt ugyanannyi vízzel, kevergesd, hogy a keményítő egyenletesen feloldódjon.
- Szeleteld fel a sertéshúst vékony szeletekre, majd dobj rá 1 teáskanál kukorica keményítőt, önts rá ugyanennyi olíva olajat is. Keverd jól össze.
- Áztasd a fafülgombát vízbe, 1-2 órára, hogy teljesen megszívja magát folyadékkal. Ha kész, vagdosd durván össze.
- Vágd fel a tofut csíkokra, szeleteld fel a bambusz szeleteket ugyanilyen formára.
- Verj fel 2 tojást egy tálban, vágd össze az újhagymát és tedd félre mindkettőt.
- Forrald fel a csirkehús levest a wokban vagy a serpenyőben, add hozzá a húst, keverd, és ne hagyd a hússzeleteket összeragadva, ha kell szedd szét őket. Ha hab keletkezik, kanállal fölözd le.
- Add hozzá a chili pelyhet, a fehérborsot, mindkét szójaszószt, ellenőrizd a sósságát, ha kell sózd. Add hozzá a fafülgombát, a bambuszszeleteket, forrald fel. Tedd bele a tofut, a szezámolajat, az ecetet és a csipetnyi cukrot. Főzd, amíg a hús megfől.
- A feloldott keményítőt keverd fel mégegyszer, szép simára, és állandó körös-körös keverés mellett öntsd vékony sugárban a leves közepébe, ezzel a csomósodást előzzük meg. Állj meg, amikor 3/4-ét belekeverted, ellenőrizd a leves sűrűségét. Ha a kanaladat befedi, akkor jó, ha nem akkor öntsd hozzá a maradékot is.
- Forrald tovább a levest, épp hogy rotyogtatva, és ismételd meg a beleöntési folyamatot, de most a felvert tojásokkal. Figyelj arra, hogy elég gyorsasággal keverd körbe-körbe, nehogy a tojás csomósodjon. A kínai szakács erre azt mondja "hadd virágozzon ki a tojás".
- Díszítsd az újhagyma karikákkal, és forrón tálald.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...