Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Édes-Savanyú Csirkedarabok - egy igazi klasszikus

Édes-Savanyú Csirkedarabok - egy igazi klasszikus
Személyek száma 4-6 fő Elkészítési idő 1,5 óra Nehézség közepes

Hozzávalók

Csirkemell :

3-4 csont nélküli csirkemell
1 dl kukorica keményítő
2 felvert tojás
csipetnyi só
csipetnyi feketebors, őrölt
1 teáskanál fokhagymapor
1 dl növényi olaj
1 zöldpaprika, aprítva
1 piros paprika (pl. kápia) aprítva
2 dl ananász darabok (konzerv is jó)

Szósz:

1 dl nádcukor
0,5 dl ketchup
0,5 dl rizsecet
1,5 evőkanál Worcestershire szósz

Elkészítés

Emlékszem az első kínai éttermi látogatásom, épp egy ilyet rendeltem, és tisztán emlékszem az ízére is, nagyon ízlett. Ez volt az első találkozásom a távol-keleti ételekkel, és ajánlom ezt a fogást azoknak főleg, akik csak most ismerkednek a távoli országok ízeivel. Ez nem eredeti kínai, úgy értem, Kínában másképp készítik, ez a verziót nekünk, nyugati embereknek találták ki  az ügyes kínai étteremtulajdonosok. Ezt egyáltalán nem bánom, mert ami finom, az finom.

  • Melegítsd elő a sütőt 165 fokra.
  • Darabold fel a csirkemellet 2-3 cm darabokra, sózd, borsozd és szórj rá fokhagymaport.
  • Mártsd a csirkedarabokat először a kukoricakeményítőbe, majd a felvert tojásba.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben, és közepes hőfokon süsd meg a darabkákat aranybarnára. Nem kell teljesen átsütni, mert a sütőben úgyis átsül.
  • Helyezd a csirkemell darabokat az ananászdarabokkal és a zöldpaprikadarabokkal együtt egy tepsire.
  • Egy tálban keverd össze a szósz hozzávalókat és öntsd rá a csirkedarabokra.
  • Süsd kb. 1 órát, minden 15. percben fogasd át a csirkedarabokat.
  • Vedd ki a csirkedarabokat a tepsiből és öntsd a szószt egy tálalótálba, hogy mindenki kedvére kanalazhasson a saját adagjára extra szószt.
  • Tálald rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: centercutcook.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!