Kategóriák
Csirkés Kínai Omlett, Foo Young




Hozzávalók
Egg Foo Young Csirkehússal:









Foo Young szósz:






Elkészítés
Előfordul, hogy a sült-, főtt- vagy a rántottcsirkéből csak egy, vagy két darab marad, és nem elég egy újabb ebédre. Ekkor kell kiegészítenünk, és valami újat alkotni belőle. Ez a kínai recept nemcsak hasznosítja, de olyan ízeket ad hozzá, ami igazán feldobja a maradék csirkehúst.
- Verd fel a tojásokat egy tálban és add hozzá a csirhehús levest, a szeletelt gombát, a mungóbab csírát, a kápia paprikát, az újhagymát, a csirkehúst és a fokhagymát. Keverd annyira, hogy az összes hozzávaló be legyen vonva. Sózd és borsozd, majd tedd félre.
- A Foo Young szósz készítése: az össze hozzávalót tedd egy kis lábasba és forrald fel. Vedd le e hőt alacsonyra és rotyogtasd lassú tűzön 2 percig. Vedd le a tűzről és tedd félre.
- Egy palacsinta sütőben olvasztott vajon, vagy növényi olajon süsd ki a porciózott tojásos keveréket, akkora adagokban, hogy 2-4 tócsni elférjen a palacsinta sütőben. Mindkét oldalát süsd 2-3 percig, addig, míg szép barnára nem sül.
- Amikor az egész bekevert tojás Foo Young-ot megsütötted, adagold ki a tányérokba, és a felmelegített szósszal öntsd nyakon. Szórd meg újhagyma karikákkal és tálald azonnal.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.pickledplum.com/recipe/chickeneggfooyoungrecipe/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...