Kategóriák
Csípős sertéshús Spárgával

Az alábbi konyhákra jellemző:

4-6 fő
30 perc
közepes





Hozzávalók
Csípős sertéshús spárgával:












Elkészítés
Nyakunkon a spárga szezon. Végre! Hogy én mennyire szeretem ezt a zöld ízrakétát. Gondolom, levest készít belőle a többség, ezért, nevünkhöz híven egy wokkozott verziót, egzotikusan fűszerezve, ismertetek meg veletek. Hajrá! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.
Íme:
- Keverd össze a szója szószt, a rizsecetet és a keményítőt egy tálban, és verd fel habverővel. Add hozzá a sertéshúst/csirkehúst és forgasd össze az egészet.
- Hevíts fel 1 ek. szezámolajt a wokban/serpenyőben magas hőfokra. Dobd bele a spárgát, a gyömbért és a chili szószt. Kevergesd, amíg a spárga megsül, de még ropogós, „al dente”. Vedd ki a wokból és tedd félre.
- Öntsd bele a maradék 1 ek szezámolajt a wokba, és öntsd bele a húst. Gyorsan kevergesd, szétválasztva a darabokat, ha összeragadtak. Süsd barnára, kb 4 percig, majd öntsd vissza a spárgát, és keverd jól össze.
- Öntsd hozzá a maradék szójaszószt, az osztrigaszószt, és a mézet. Gyors keverő mozdulatokkal wokkozd még 2 percig, végül szórd rá a mogyoróhagymát és dolgozd bele. (Én a zöldhagyma fehér szárát aprítottam bele, és úgy is finom)
- Tálald Jázmin rizzsel
forrás: Melissa at Alosha’s Kitchen.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...