Kategóriák
Bian dou men mian - Zöldbab tészta szalonnával

Az alábbi konyhákra jellemző:

4-6 fő
2x25 perc
közepes




Hozzávalók
Pácolt sertéshús:





Bian dou men mian:












Elkészítés
Ez a fogás Peking, vagy ahogy azt ők manapság nevezik, Beijing-ből származik. Benne van a friss szezonális ceruzabab és a telet idéző sertés hasalja szalonna is. Ez egy egyenes, szimpla recept. Könnyű elkészíteni, nem is tart sokáig. A kezdő próbálkozók is sikerélményt könyvelhetnek el.
- Kezd azzal, hogy a finomra aprított hasalja szalonnát belehelyezed a páclébe, és 20 percre félreteszed.
- Főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően, jól szűrd le, többször öblítve, majd önts rá olajat, keverd össze, hagyd száradni 10-15 percig, olykor-olykor megforgatva.
- Helyezz egy sütőpapír darabot a mély serpenyőbe, tedd rá a tésztát, önts rá még egy kis olajat, és fedő alatt, magas hőmérsékleten, gőzöld 10-12 percig. A gőzölési idő változik a tészta vastagságától. Vedd le a tűzről, és tedd félre.
- Hevíts még 2 evőkanálnyi olajat egy wokban/mély serpenyőben. Dobd bele a gyömbért és a csillagánizst, és sütögesd 30 másodpercig, majd dobd hozzá a fokhagymát, a chilit és a hagymát is, és kevergetve sütögesd egy peercig.
- Add hozzá a hasalja szalonna darabokat, és emeld a hőt magasra. Süsd, amíg a sertés szalonna üvegesedik. Terítsd ki a húst a serpenyő/wok alján, és barnítsd, kevergetve 30-40 másodpercig.
- Dobd bele a zöld ceruza babokat is, süsd pár percig, kevergetve. Öntsd bele a sötét szójaszószt, a világos szójaszószt és a cukrot. Keverd, süsd, majd öntsd hozzá a vizet.
- Helyezd a gőzölt tésztát a tetejére, de ne keverd bele. Fedd le, és főzd 5 percig.
- Vedd le a fedőt, láthatod, hogy a leve besűrűsödött egy picit, vedd le a hőt, és keverd jól össze a wok tartalmát.
- Tálald azonnal, melegen.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...