Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Ragacsos Rizs Helyes Gőzölése

Ragacsos Rizs Helyes Gőzölése

Hozzávalók

Bambusz gőzölő
3-4 dl ragacsos rizs

Elkészítés

Az ázsiai ragacsos rizs (Glutinous Rice) nem főzést, hanem gőzölést kíván, különben az eredmény nem lesz jó. Ha csak a Dél-kelet Ázsiai hagyományokat nézzük, akkor a múltban csak gőzölték a rizst, kis banánlevélből készült batyukba pakolva, nem csak a ragacsos rizst, hanem minden fajta rizst. A gőzöléstől a rizs különleges levegős állagú lesz. Így kell egyszerűen készíteni:

  • Mosd meg, öblítsd át a rizst 4-5-ször, mindaddig, amíg a tejszerű öblítővíz tisztává válik.
  • Önts a rizsre annyi vizet, hogy 3 cm-re ellepje, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára.
  • A Wokban forralj vizet (a rizs mennyiségéhez igazodva, 20 percig ne forralódjon el teljesen). Ha nincs Wok a háztartásban, akkor egy lábasba tégy vizet, de a víz ne érje a bambusz gőzölő legalsó rekeszét.
  • Helyezz a Bambusz gőzölőbe egy gézt, és óvatosan tedd bele az áztatott ragacsos rizst, minden oldalán takard be a gézzel, majd végül tedd rá a Bambusz fedelet is.
  • Helyezd a gőzölőt a forrásban levő víz fölé, és gőzöld 20 percig, vagy ameddig a rizs megfől. A helyes hőfok a közepes lesz, így nem forr el a víz túl hamar.
  • A készre főtt rizst tálald azonnal, a maradékot pedig tárold légmentesen műanyagzacskóban a hűtőben. A gőzölt rizs hamar kiszárad, de egy tépőzáras zacskóban megfelelő állagú marad.
Vagy: Használj egy Laosz Rizsgőzölőt: ITT menézheted és megrendelheted, ha sokszor szeretnél finoman gőzölt ragacsos rizst készíteni.

Sok sikert!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!