Keresés

recept termék 

Főmenü

Hámozható tojás főzése egyszerűen

Hámozható tojás főzése egyszerűen

Hozzávalók

Elkészítés

Bizonyára feltünt már neked is, hogy vannak tojások, amelyek könnyen hámozhatók, de akad olyan is, amely nagyon makacs, és a fele fehérje beleragad a héjába, bunyózol vele sokáig, hozzáragadt héjdarabok nem akarnak megválni a tojástól, és még az eredmény látványa sem guszta. Nos, itt van egy két tipp, hátha segít:

  • Az ideális tojás a főzéshez a 7-10 napos. Tudom, ezt nem lehet legtöbbször tudni, de ha háztól veszed a tojást, talán választhatsz. De ha boltit vásárolsz, akkor is megtudhatod a tojás korát: tedd a tojásokat vízbe, legalább 10 cm mély legyen a víz. Ha lesűllyednek, és az edény fenekén oldalukra fekszenek, akkor friss tojással van dolgod. Ha lesüllyednek, de "állva" maradnak, akkor ideális a tojások kora. Ha öreg tojásokat sikerült beszerezned, akkor feljönnek a víz felszínére, lebegve.
  • A Ph-érték sokban befolyásolja a végeredményt, a hámozhatóságot illetően. A fehérjék alacsony Ph értékűek, ezért tapadnak a héjhoz annyira. Tégy egy teáskanál sütőport, vagy szódabikarbónát a tojás főzővizébe, hogy növeld a Ph értéket, és lám, a hámozás sokkal könnyebb lesz.
  • Ne főzz tojást, amit a hűtőből vettél ki. Hagyd szobahőmérsékletűre melegedni.
Kérdezz minket! Kérdezz minket!