Keresés

recept termék 

Főmenü

Basmati rizs főzése - Indiai módra

Basmati rizs főzése - Indiai módra
Elkészítési idő 30 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

1 liter víz
1 tk só
500 g Basmati rizs

Temperáló olaj:

2 ek Ghee
1/2 tk fekete mustármag
1/2 tk római kömény
8-10 Curry levél, szárított
csipetnyi só

Elkészítés

A luftos, légies rizs főzése nem egy egyszerű feladat, főleg úgy, hogy nem használunk automata berendezéseket. A könnyedséget, légiességet elérni a legfelsőbb cél. A kettősség, ami ellentmond egymásnak,  kell hogy érvényesüljön: kicsit ragadjanak egymáshoz a szemek, de legyenek légiesek is. Nem kell hozzá más, csak egy lábas.

  • Forrald fel a sózott vizet.
  • Öntsd bele a rizst, és lassú tűzön főzd fedő nélkül, amíg a risz megpuhul, ez kb 20 perc.
  • Szűrd le és hagyd a szűrőben 5 percig.
  • Hevíts Ghee-t közepes hőfokra egy serpenyőben, dobd bele a mustár és római kömény magokat, a szárított Curry leveleket, és süsd addig, amíg pattogni kezdenek, kb 30 másodpercig. Zárd el a hőt.
  • Tálald a rizst egy tálaló edényben, majd locsold meg az olvasztott Ghee-vel és a pirított fűszerekkel, levelekkel.

forrás: Sylvia Fontaine

Kérdezz minket! Kérdezz minket!