Keresés

recept termék 

Főmenü

YAKI UDON

YAKI UDON
Az alábbi konyhákra jellemző:
Japán
Személyek száma 2 Elkészítési idő 10 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

2 csomag udon tészta
600 g wok zöldség - felkockázva
2 szál újhagyma
250 g darált hús - marha, csirke, pulyka, sertés, garnélarák
15 ml olaj

Yaki Udon Tészta Szósz:

40 ml sötét szójaszósz
30 ml osztrigaszósz
15 ml mirin
10 ml barna cukor
3 ml rizsecet

Elkészítés

Yaki udon egy könnyű japán pirított tészta recept, ami 20 perc alatt elkészül! Udon tészta egy ízletes 5 hozzávalós yaki udon tészta szósszal. Tehetsz bele bármilyen zöldséget és fehérjét, amit szeretnél, mert a tészta rendkívül sokoldalú, és majdnem mindenféle hozzávalóval finom. Ráadásul 20 perc alatt elkészül!

 

Elkészítés

 

Szósz: 

 

Keverd össze az összes hozzávalót egy kis tálban, majd tedd félre.

 

Udon tészta főzése:

 

Vedd ki az udon tésztát a csomagolásból, majd tedd egy lábos forrásban lévő vízbe. Keverd meg óvatosan. (1-2 perc) Mivel előfőzött, kerüld a túlfőzést, mert túl puha lesz.

 

Öblítsd le és szűrd le a tésztát hideg víz alatt. Ha nem azonnal használod fel, csepegtess rá egy kis olajat, hogy ne ragadjon össze.

 

Pirítás:

 

Hevíts fel egy serpenyőt erős tűzön, majd adj hozzá olajat. Aztán add hozzá a darált húst, és pirítsuk, amíg majdnem megfő. Majd jöhetnek hozzá a zöldségek, és pirítsuk, amíg a hús teljesen megfő, és a zöldségek puhák lesznek. Ezután add hozzá a tésztát, a szószt és az újhagymát. Folytasd a pirítást körülbelül 3 percig, vagy amíg jól össze nem keveredik. Azonnal tálald.

 

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://drivemehungry.com/yaki-udon-stir-fried-udon-noodles/

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!