Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Udon leves egyszerűen

Udon leves egyszerűen
Az alábbi konyhákra jellemző:
Japán
Elkészítési idő 25-30 perc Személyek száma 2 fő Nehézség könnyű

Hozzávalók

Udon leves:

500 ml csirkehús leves, szűrve (lehet kockából is)
400 ml Dashi alaplé
5 szelet friss gyömbér
2 evőkanál Shoyu Szójaszósz
2,5 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 kicsontozott csirkecomb, bőr nélkül, kockázva
só és bors
1 teáskanál kukorica keményítő
20-30 g szárított, Shiitake gomba áztatva, szeletelve
200 g friss Udon tészta
1 újhagyma, zöldség levelek

Elkészítés

Maradt Csirkehúsleves Vasárnapról? Akkor Udon levest ajánlok készíteni belőle. Ez a legismertebb, legkedveltebb japán leves a világon, a Ramen leves mellett. A húsleves, a gomba, a japán algás alaplé kifinomult párosítás. És a legjobb benne, hogy 25-30 perc alatt elkészül. Uccu neki!

  • egy lábasban keverd össze a csirkehúslevest, 4 dl vízbe szórd a dashi alapléport, keverd jól el, majd ezt is öntsd hozzá, add hozzá a gyömbér szeleteket, az egy evőkanálnyi Shoyu Szójaszószt, és forrald fel, majd hagyd lassan rotyogni mindaddig, míg a többit készíted.
  • Sózd és borsozd a csirkedarabokat, önts rá 1 teáskanálnyi olajat, és 1 teáskanálnyi kukorica keményítőt. Jól keverd össze, a keményítő jusson mindenhova.
  • Terítsd szét a csirkedarabokat egy kiolajozott serpenyőben, és közepes hőfokon süsd a húst, mozgatás nélkül (!), mindaddig, míg szép aranybarnára nem sült az alja, ekkor forgasd meg, és süsd ezt az oldalát is készre. Nagyjából 2-3 perc oldalanként a sütési idő. Az utolsó fél-egy percre dobd hozzá a fokhagyma szeleteket is, de vigyázz, ne égesd oda, mert keserű lesz.
  • Vedd ki a serpenyőből a csirkedarabokat, tedd félre, takard le.
  • Dobd a serpenyőbe az áztatott, szeletelt gombákat, sütögesd, amíg megpuhul. Önts rá 1 evőkanálnyi Shoyu Szójaszószt, és főzd még egy percig, majd tedd vissza a csirkedarabokat a fokhagyma szeletekkel együtt.
  • Főzd meg az Udon tésztát az utasításnak megfelelően, (ha friss Udont használsz, nem kell főzni), majd tálald a tányérokba adagolva. Helyezz megfelelő adagokat a csirkehúsból és a gombából a tetejére. Kóstold a levest, és ha kell sózd, vagy borsozd. Öntsd rá a levest, díszítsd karikázott újhagymával, tetszőleges levélzölddel.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!