Kategóriák
Tteokbokki

Az alábbi konyhákra jellemző:

4
20
könnyű




Hozzávalók
Tteokbokkihoz:








Alapléhez:



Elkészítés
MI A TTEOKBOKKI?
A tteokbokki (떡볶이), más néven topokki vagy ddukbokki, egy jól ismert koreai étel, melyet kis, henger alakú rizstortákból készítenek.
Ellentétben a név szó szerinti jelentésével, miszerint rizstorta párolásról van szó, a főzési folyamat során a fehér rizstortákat édes és fűszeres, gochujang alapú szószban főzik. Gyakran hozzáadnak gochugarut (koreai chili por) is, hogy még pikánsabb legyen.
Elkészítés:
- Áztasd a rizstortákat egy tál vízben 10 percig.
- Eközben készítsd el a halalaplevet. Keverd össze a szárított heringeket, a tengeri algát és a vizet egy lábasban. Forrald fel, majd főzd további 4-5 percig. Vedd ki a heringet és a tengeri algát, majd 2-1/2 csésze alaplét tegyél félre. A maradék alaplevet későbbi használatra tárold.
- Egy nagy serpenyőben keverd össze az alaplevet, a chili pasztát, a chili port, a szirupot és a szójaszószt, majd alaposan keverd össze.
- Öntsd le a rizstortákat az áztatóvízből, majd add hozzá a léhez. Tedd hozzá a halatortát és a póréhagyma szeleteket. Forrald fel közepes lángon. Csökkentsd a hőt alacsonyra, majd főzd tovább, amíg a rizstorták puhák nem lesznek és a szósz besűrűsödik; kb. 5-7 perc. Azonnal tálald főtt tojással.
Jó étvágyat!
forrás: https://www.beyondkimchee.com/spicy-korean-rice-cakes/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...