Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Teriyaki Lazac Stir-Fry

Teriyaki Lazac Stir-Fry
Az alábbi konyhákra jellemző:
Japán
Személyek száma 4 Elkészítési idő 50 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Teriyaki szósz::

1/2 csésze Víz
1/4 csésze Szójaszósz
3 evőkanál Világos Barna Cukor, sűrűn megtöltve
1 evőkanál Kukoricakeményítő
1 evőkanál Mirin
1 teáskanál Rizsecet
2 gerezd Fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál Reszelt Friss Gyömbér

Lazac Stir-Fry::

Soba tészta, tálaláshoz
Lazac, kockákra vágva
4 evőkanál Főzőolaj, felosztva
250 g Brokkoli Rózsa
2 evőkanál Víz
Szezámmag, tálaláshoz

Elkészítés

Teriyaki Lazacos stir-fry sült brokkolival és Soba tésztával mindent tartalmaz édest és sóst, valamint házi készítésű teriyaki szószt, puha lazac darabokat, ropogós brokkolit és soba tésztát. Ez a fantasztikus hétköznapi vacsora elkészítése, főzése és az asztalon tálalása kevesebb mint egy óra alatt megvan!

 

A wokban készült ételek a hétköznapok megmentői, és ez különleges. A lazac, mint fehérje, könnyűvé és egészségessé teszi ezt az ételt. A házi készítésű teriyaki szósz édes, sós és lehetetlen nem szeretni.

 

Elkészítés:

 

Keverd össze az összes hozzávalót a teriyaki szószhoz, amíg egyenletesen el nem keveredik. (Megjegyzés: gondoskodnod kell róla, hogy alaposan elkeverd, hogy ne legyenek benne keményítő darabok.)

 

Amíg a következő lépésekben elkészíted a ételt, főzd meg a soba tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint.

 

Töröld szárazra a lazac kockákat papírtörlővel, majd enyhén sózd és borsozd meg. Tedd félre. (Megjegyzés: jó ötlet, ha hagyod, hogy a lazac néhány fokkal felmelegedjen a hűtőszekrényből. A túl hideg hal hajlamosabb a tapadásra, mint a kevésbé hideg hal. Azonban, ha a halat több mint 10 percig állni hagyod, érdemes a hűtőben tartanod, hogy a biztonságos hőmérsékletet fenntartsd.)

 

Melegítsd fel egy nagy serpenyőt vagy wokot magas hőfokon.

 

Adj hozzá 2 evőkanál főzőolajat a felmelegített serpenyőhöz, majd tedd bele a brokkoli rózsákat. Süsd a brokkolit időnként megkeverve, amíg néhány helyen megpirulnak, kb. 5 perc.

 

Önts vizet a brokkolira, majd fedd le a serpenyőt egy fedővel. Párold a brokkolit, amíg puha, de még ropogós marad, 3-4 percig.

 

Távolítsd el a brokkoli rózsákat a serpenyőből, majd tedd félre, a tűzhely közelében.

 

Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, és hagyd, hogy az esetleges felesleges víz elpárologjon.

 

Csökkentsd közepesre a hőfokot. Adj hozzá 2 evőkanál főzőolajat. Amikor az olaj forró, tedd bele a lazacot, és süsd egyik oldalát aranybarnára. Lassan fordítsd meg a lazacot, hogy minden oldalról megsüljön, és majdnem teljesen átsüljön, 3-5 percig összesen.

 

Öntsd a szószt a lazacra, és forrald fel. Forrald 1 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és bevonja a lazacot.

 

Add hozzá a brokkolit a serpenyőhöz, majd óvatosan keverd össze az egészet.

 

Tálald a wok sült ételt a tésztán szezámmaggal megszórva.

 

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://inquiringchef.com/teriyaki-salmon-stir-fry-with-broccoli-and-soba-noodles/

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!