Keresés

recept termék 

Főmenü

Shiitake és Spenót Miso Leves

Shiitake és Spenót Miso Leves
Az alábbi konyhákra jellemző:
Japán
Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 40 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Miso leves:

40 g szárított Shiitake gomba
1 evőkanál Olíva olaj
3-4 szál újhagyma, karikázva
2 gerezd fokhagyma, préselve
2 teáskanál reszelt, friss gyömbér
1,25 liter víz
3 nagy evőkanálnyi fehér Miso Paszta
300 g Soba tészta (hajdina tészta)
maréknyi friss Spenót
1-2 evőkanálnyi Shoyu Szójaszósz
1 teáskanálnyi Szezámolaj
1 evőkanál Rizsecet
csipetnyi Chili pehely, ízlés szerint

Elkészítés

Egészséges, könnyű, szímelengető japán leves. Tartalmazza a Shiitake gomba jótékony hatásait, a Spenót vitaminkészletét, és a jellegzetes, imádnivaló japán ízvilágot. 

  • A szárított Shiitake gombákat áztasd be legalább 80 oC vízbe, 10 percre, majd szeleteld fel.
  • Hevíts olíva olajat egy serpenyőben közepes hőfokra. Dobd bele a szeletelt gombákat, sózd meg egy picit, és kevergetve süsd 5 percig, amíg a gomba teljesen megpuhul.
  • Add hozzá az újhagyma karikákat, a fokhagymát és a reszelt gyömbért, és főzd/süsd még egy percig. Adj hozzá vizet, és hagyd rotyogni alacsony hőfokon rövid ideig.
  • Kanalazz a levéből egy kis tálba, add hozzá a miso pasztát, és keverd simára, addig, amíg teljesen feloldódik, majd öntsd vissza a levesbe.
  • Főzd alacsony hőfokon 15 percig.
  • Főzd meg a tésztát az utasításoknak megfelelően, szűrd le. Nem kell teljesen kifőzni, jobb, ha egy kicsit kemény, "al dente", mert a forró levesbe fog kerülni, és tovább főni.
  • Keverd a tésztát a levesbe, a friss spenótlevelekkel együtt. Ízesítsd Szója szósszal, Szezámolajjal, Rizsecettel, és Chili pehellyel. Kevergesd, amíg a spenót összeesik kissé.
  • Tálald azonnal forrón, csöpögtehetsz rá pár csepp szezámolajat, vagy szójaszószt.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.abeautifulplate.com/shiitake-and-spinach-miso-soup/

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!