Keresés

recept termék 

Főmenü

Ramen leves - Maradékokból Újratöltve

Ramen leves - Maradékokból Újratöltve
Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 2-3 óra Nehézség könnyű

Hozzávalók

Ramen maradék húsból:

maradék csirke-, kacsa-, libahús, csonttal
6 szál újhagyma
1 újjnyi Gyömbér szeletelve
6 db szárított Shiitake gomba
3 liter víz
4 tojás
100 g bacon-szalonna
250 g Bami Goreng tészta

Elkészítés

Egy kiadós vasárnapi  családi összejövetel után bizonyára marad a bőséges ebédből. Nálunk legalábbis ez a helyzet. Ilyenkor, másnapra vetem be a maradékból varázslat tudományomat. Ez a leves egy ilyen. A sima felmelegítés szóba sem jöhet, az snassz, de ha valami egzotikusat varázsolok belőle, azt még a kamasz fiam is dicséretek közepette habzsolja. Íme:

  • Fejtsd le a húst a maradék sült/főtt szárnyasról, tedd félre.
  • A maradék, még nem teljesen tisztára fosztott csontokat tedd egy edénybe 3 szál újhagymával, a gyömbér szeletekkel, a shiitake gombával, a maradék leves zöldségekkel,  és ha úgy gondolod tegyél bele friss fellelhető zöldségeket is, és öntsd fel a vízzel az egészet. Forrald fel, csökkentsd a hőt és hagyd rotyogni sokáig, lehetőleg 2-3 órán át.
  • Eközben készítsd el a tojást és a bacon-szalonnát. Helyezd a tojásokat egy kisebb lábasba, önts rájuk hideg vizet, annyit, hogy egy újjnyival ellepje. Forrald fel, és akkor, amikor felforrt, vedd is le azonnal, és tedd félre edényestül, 4 percre, fedő alatt. Ezután tedd a tojásokat hideg vízbe.
  • Süsd meg a bacon-szalonnát a serpenyőben jó ropogósra. Helyezd őket egy papírkendőre, hogy a maradék zsír beszívódjon a papírkendőbe. A maradék újhagymákat vagdosd fel karikára.
  • Amikor az alaplé eleget rotyogott, készítsd el, főzd meg a tésztát az utasításoknak megfelelően. Oszd el a tésztát 4 felé a leveses tányérokban, merj rá az alapléből/levesből annyit, hogy ellepje. Minden tányérhoz adagolj ki a húsból, a gombából, szeletelve, a karikázott újhagymából, a ropogósra sütött bacon-szalonnából, a felvágott főtt tojásból.
  • Tálald forrón, ízesítsd Shoyu Szójaszósszal, szárított chilivel.

Jó étvágyat!

ötletadó: http://thewoksoflife.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!