Keresés

recept termék 

Főmenü

Kimchi Készítés - Házilag

Kimchi Készítés - Házilag

Hozzávalók

Kimchi:

1 nagy fej kínai kel, vagy kelkáposzta
100 g tengeri só
1,5 liter hideg víz
1 jégretek, hámozva és lereszelve
4-6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 cm gyömbér, hámozva és lereszelve
30 g koreai chili pehely (gochugaru)
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
4-6 újhagyma, apróra vágva

Elkészítés

Fedezd fel a házi készítésű Kimchi ízvilágát ezzel az egyszerűen követhető recepttel! Tanuld meg, hogyan készítheted el ezt a finom és egészséges koreai ízesített savanyúságot friss hozzávalókkal és szimpla erjesztési technikákkal. A saját házi készítésű kimchiddel egy kis csípősséget is adsz az ételeidhez.

Elkészítés:

 

  1. Vágd a kínai kelt/kelkáposztát negyedekre és távolítsd el a torzsáját. Vágj keresztbe minden negyedet 5 cm-es darabokra. Helyezd a kelt egy nagy tálba és szórd meg tengeri sóval. Dörzsöld be a sót a káposztába, amíg meg nem puhul és ki nem engedi a vizet, kb. 5 percig.
  2. Öntsd fel hideg vízzel a káposztát, és tégy egy tányért a tetejére, hogy a káposzta alámerüljön. Hagyd így víz alatt 2 órán át.
  3. Szűrd le a káposztát, és alaposan öblítsd le hideg vízzel. Nyomd ki a felesleges vizet és tedd a káposztát vissza a tálba.
  4. Add hozzá a lereszelt jégretket, az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt gyömbért, a koreai chili pelyhet, a halszószt, a szójaszószt és a cukrot. Keverd jól össze.
  5. Add hozzá az apróra vágott újhagymát is és keverd újra össze.
  6. Nyomkodd a kimchi keveréket egy nagy csatos befőttes üvegbe, vagy több kisebbe, úgy, hogy minél kevesebb levegő maradjon a káposzta között. Hagyj kb. egy centiméter üres helyet az üveg tetején.
  7. Fedd le a befőttesüveget(eket) és hagyd erjedni a kimchit szobahőmérsékleten 1-5 napig, attól függően, mennyire savanyú és pezsgős ízűt szeretsz. Minden nap megkóstolhatod, hogy ellenőrizd az előrehaladást.
  8. Amikor a kimchi megfelelően megérett, tedd a hűtőszekrénybe, hogy lelassítsd az erjedési folyamatot. Hűtőszekrényben több hónapig is eláll.

Élvezd a házi készítésű kimchit savanyúság köretként, vagy használd ízesítőként más ételekben, például Wokban készült ételekben, levesekben és pörköltekben!

Jó étvágyat!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!