Kategóriák
Húsgolyó Teriyaki szószban

Az alábbi konyhákra jellemző:

6-8 fő
60 perc
közepes




Hozzávalók
Húsgolyó:











Teriyaki szósz:






Elkészítés
Ha valaki annyira szereti a húsgolyót, mint én, akkor szívesen kipróbálja a világ különböző tájain készített variációkat. Ennek a 16 éves kamasz fiam örül a legjobban, ő ugyanis ugyanakkora rajongója ennek az egyszerű ételnek. Csak bejelenti igényét általánosan a húsgolyóra, majd egy idő múlva részletezi: svéd, vagy marokkói, vagy éppen ezt a japánt. A másik japán, amiért határozottan ragaszkodik az a teriyaki szósz, úgyhogy kettőt egycsapásra húsgolyó ez számára. Roppant könnyű, próbáljátok ki ezt is.
- Melegítsd elő a sütőt 200 C-ra. Használj amid van, vagy finom rácsot, vagy csak sütőpapírt. A rács azért előnyösebb, mert jobban körbe sül a húsgolyó.
- Egy kis tálban keverd össze a kukoricakeményítőt 1 dl vízzel, jól verd fel, majd tedd félre.
- Egy kisebb serpenyőben, közepes hőfokon, forrald fel a szójaszószt, a barna cukrot, a gyömbérport, a fokhagymaport, a mézet és 2 dl vizet. Keverd bele a kukoricakeményítőt, és forrald lassan, állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik, kb. 2 percig.
- Egy nagyobbacska tálban keverd össze a darált húst, vagy húsokat, a zsemlyemorzsát, a tojássárgáját, az újhagyma karikákat, a préselt fokhagymát, a reszelt gyömbért (lehet por is), a szójaszószt és az őrölt fehérborsot. Használj egy fakanalat, és jól dolgozd össze. Formálj kb. 40 db golyócskát a masszából, egy evőkanalat használva az adagoláshoz.
- Helyezd a húsgolyókat a sütőrácsra, és süsd kb. 20-25 percig, vagy amíg szép barnára sülnek. Ha nem a sütőben szeretnéd sütni, akkor olajban egy serpenyőben is jó lesz, de nehezebb egyenletesen átsütni, és mindíg egyenletlen lesz a formájuk.
- Tálald melegen, teriyaki szósszal, krumplipürével, vagy rizzsel, és szórd meg a húsgolyókat szezámmaggal.
Jó étvágyat!
forrás: budgetbytes
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...