Kategóriák
Édes Teriyaki Lazac, quinoával, szezámmagos szószban









Hozzávalók
Marinád 4 szelet négy főre:









szezámmagos szósz:













tálalás:


Elkészítés
"Ez a fogás annyira finom, hogy mostanában csak így készítem el a lazacot. És a halhús roppant egészséges. Próbáld ki, készítsd el, nem bánod meg! Jó étvágyat!"
Keverd össze a marinád hozzávalóit egy nagy tálban, tedd a lazacszeleteket egy műanyagzacskóba, és öntsd hozzá a marinádot, rázd össze, hogy mindenhol pácolva legyen. Tedd a hűtőbe 1 órára.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a lazacot bőrrel lefelé tedd a tepsire, öntsd rá a marinádot, süsd 15-20 percig. Az én sütőm ezt 18 perc alatt tökéletesre sütötte.
Amíg a lazac sül, a szezámagos szószt készítsd el. Forralj fel másfél bögre vizet a fokhagymasóval, ha forr, vedd kis lángra, add hozzá a szezámmagot, főzd pár percig, majd húzd félre és hagyd állni 5-10 percig.
Hevíts fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben, és süsd meg a szeletelt fokhagymát, a gyömbért, a kaliforniai paprikákat úgy 1-2 percig. Add hozzá a cukorborsót és süsd még 2 percig. Öntsd hozzá a szezámmagos szószt, sózd, borsozd, és a add hozzá a chili pelyhet
Tégy direkt a tányérra elkenve a szezámmagos szószt, fektesd bele a lazacot, szórd meg szezámaggal, korianderlevéllel/petrezselyemmel, majd csöpögtess rá teríyaki szószt. Köretnek quinoát főzz hozzá, az inkák gabonáját! Egészséges és nagyon finom! De a rizs is finom hozzá.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.ambitiouskitchen.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Keresés