Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Äppelglögg, avagy a svéd karácsonyi almaital

Äppelglögg, avagy a svéd karácsonyi almaital
Az alábbi konyhákra jellemző:
Svédország Norvégia Finnország

Hozzávalók

1 kg alma, jonathan, golden vagy starking
30 gr csillagánizs
1 db vaníliarúd
1/2 liter félédes fehérbor, pl. cserszegi fűszeres
50 gr barna nádcukor
1/2 citrom leve

Elkészítés

Äppleglögg – avagy „Almaital téli időszakra”

Kínálhatod hidegen, langyosan, vagy alkoholmentesen, ha kihagyod a bort.

  1. Ha nem te centrifugázod az almát, vegyél egy jó minőségű almajuice-t.
  2. Forrald fel ¼ részt az almaléből, csillagánizzsal és egy vaníliarúddal. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni fedő alatt.
  3. Öntsd rá a maradék almalevet és a bort. Az alma ízét egyensúsúlyozni kell, ha az alma túl savanyú, cukor kell neki, ha édesebb, akkor citrom.
  4. Vádgd fel a maradék almát apró darabokra, és tedd az italba.
Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!