Kategóriák
A legjobb Forralt Bor receptje

Hozzávalók
Forralt Bor:













Elkészítés
Ritkán használom a legjobb jelzőt, de ha kell, akkor nincs más kifejezés: ez eddig a legjobb Forralt Bor recept, amit kóstoltam, ez viszi a pálmát.
- Öntsd a Merlot-ot, vagy más kellemes vörösbort egy lábasba, és óvatosan melegítsd fel. FONTOS! Nem szabad felforralni, légy résen!
- Hamarosan megjelenik egy hab a bor tetején, óvatosan távolítsd el egy kanállal. Macerás feladat, de megéri a fáradtságot.
- Egy másik, kissebb lábast melegíts elő viszonylag magas hőfokra, és dobd bele a fűszereket a thai citromhéjjal együtt. Kevergetve sütögesd egy darabig, de ne égesd oda, majd öntsd hozzá a mézet. Sisteregni fog, emiatt azonnal dobd bele a friss gyömbér szeleteket is, a narancs és a lime (vagy a citrom) szeletekkel együtt.
- Vedd le a hőt, és óvatosan, kanalazd bele a hevített borba, alaposan elkeverve.
- Fedd le egy fedővel, melegítsd tovább, de ne forrjon!
- Hagyd 10-15 percig így alacsony hőfokon melegedni, hogy az ízek összeérjenek alaposan.
- Add hozzá a sötét nádcukrot, kóstold, és igazítsd az ízlésedhez az édességet.
- Tálaláskor adj hozzá forrázott, hámozott egész mandulát, mazsolát, vagy más aszalt gyümölcsöt is, ha gondolod.
- Tálald forrón, a saját és a vendégeid egészségére!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...