Kategóriák
Soto Ayam, indonéz csikeleves













Hozzávalók
fűszerkrém:








Soto Ayam leves:











Elkészítés
Aki járt már Indonéziában, Balin, és meg merte kóstolni az utcán árult leveseket, azokból az aranyos kétkerekű konyhakocsikból, annak ismerős ez az íz. Mindig szívesen csinálom, egyszerű, gyors és finom tápláló.
Robotgéppel pépesítsd a fűszerkrémet, ha kell adj hozzá egy kis vizet. Melegíts olajat egy edényben és tedd bele a fűszerkrémet, pirítsd világosbarnára. Add hozzá a csirkehúslevest, a kókusztejet, a csíkokra vágott thai citromnádat és vizet. Forrald fel és add hozzá a csirkemell csíkokat. Közepes hőfokon, fedő alatt főzd 30-40 percig, sózd ízlés szerint.
Az előre áztatott üvegtésztát, a finomra vágott káposztát, a mungbabcsírát tedd forrásban lévő vízbe és blansírozd megfelelő állagúra, nem puhára, kicsit ropogósra, szűrd le és öntsd egy tálaló edénybe, öntsd rá a csikelevest, szórj a tetejére apróra vágott újhagymát, szeletelt keményre főtt tojást, Szervírozd lime szeletekkel.
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Keresés