Kategóriák
Satay Csirkemell földimogyorószósszal







Hozzávalók
Csirke Satay:










Elkészítés
Most egy igazán könnyű maláj csirkesaslikot mutatok, szinte csak meg kell grillezni a csirkedarabokat, a mártogató földimogyorószószt készen lehet kapni hozzá.
Hogyan készítsd el?
Keverd össze a kókusztejet, fokhagymát, a madras curryt, a barnacukrot, sót és a borsot, mindaddig, amíg a cukor feloldódik. Forgasd bele a csirkehús darabkákat, és hagyd állni 2 órát, de ha előre dolgozol, akkor egy egész éjszakát a hűtőben tölthet.
Melegítsd elő a grillt, a grillserpenyőt, vagy egy normál serpenyőt közepes hőfokra.
Húzd rá a csirkedarabkákat a nyárspálcikákra, és grillezd forgatva 4-5 percig oldalanként. Vigyázz, ne süsd túl, mert rágós lesz a hús.
Tálald a felmelegített mogyorószósszal, rizzsel, vagy, amivel jólesik.
Jó étvágyat!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Keresés