Keresés

recept termék 

Főmenü

Satay Csirkemell földimogyorószósszal

Satay Csirkemell földimogyorószósszal
Az alábbi konyhákra jellemző:
Indonézia Thaiföld Malájzia
Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 45 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Csirke Satay:

150 ml kókusztej
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál madras curry enyhe
1 ½ teáskanál barnacukor
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
500 g bőrnélküli, csontnélküli csirkehús, kockázva
1 tasak mogyorószósz
250 g Basmati rizs
12 db bambusz pálcika nyársnak

Elkészítés

Most egy igazán könnyű maláj csirkesaslikot mutatok, szinte csak meg kell grillezni a csirkedarabokat, a mártogató földimogyorószószt készen lehet kapni hozzá. 

Hogyan készítsd el?

Keverd össze a kókusztejet, fokhagymát, a madras curryt, a barnacukrot, sót és a borsot, mindaddig, amíg a cukor feloldódik. Forgasd bele a csirkehús darabkákat, és hagyd állni 2 órát, de ha előre dolgozol, akkor egy egész éjszakát a hűtőben tölthet.

Melegítsd elő a grillt, a grillserpenyőt, vagy egy normál serpenyőt közepes hőfokra.

Húzd rá a csirkedarabkákat a nyárspálcikákra, és grillezd forgatva 4-5 percig oldalanként. Vigyázz, ne süsd túl, mert rágós lesz a hús.

Tálald a felmelegített mogyorószósszal, rizzsel, vagy, amivel jólesik.

Jó étvágyat!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!