Kategóriák
Mie Goreng az indonéz gyorstészta

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
30 perc
könnyű





Hozzávalók
Mie Goreng:














Elkészítés
Ez a fogás még a legelvarázsoltabb konyhatündéreknek is max 30 perc, ha konyhajártas vagy kevesebb. Indonéziában a legnépszerűbb utcai kaja, csak a tészta van előre kifőzve, a rendelésnél megvárhatod, ott az orrod előtt készítik, általában 3-4 perc, és már tálalják is. Készítheted csak zöldségekkel, vagy csirkemellel, mindkettő finom, egész fogás. Kezdő ízkalandoroknak kimondottan ajánlom, egyszerű bevezető a távol-keleti gasztronómiába. Nem árt, ha van egy wok-od, egy serpenyőben nehézkes, mert nem tudod gyorsan átforgatni az egészet. De ha csak az van, akkor az van.
- Tegyél fel egy lábas sózott vízet, és főzd ki a Mie Goreng tésztát az utasítás szerint. Öblítsd át hideg vízzel és önts rá egy kis olajat, keverd össze és tedd félre.
- Ha csirkésen készíted, akkor a csirkét földimogyoró olajban süsd 2-3 percig, dobd bele a hagymát, a fokhagymát, és kevergetve süsd még 1-2 percig, majd dobd bele a friss, aprított zöldségeket, és kevergetve süsd, 2-4 percig még, ennyi elég szokott lenni. A zöldségek maradjanak egy picit ropogósak, al dente. Ha csak zöldségekkel készíted, akkor a hagymát, fokhagymát sütögesd meg előbb, és úgy folytasd.
- Öntsd bele a tésztát, keverd jól össze, locsold meg a szójaszósszal, az édes szójaszósszal (kecap kental), és az osztrigaszósszal. Jól keverd meg, várd meg, míg a leve felforr, sózs, ha kell (vigyázz a szójaszósz is eléggé sós, kóstold előbb) borsozd.
- Tálald melegében azonnal. A tetejét szórd meg friss újhagyma darabkákkal, petrezselyem zöldjével, vagy korianderlevelekkel, kinek mi van kéznél.
Jó étvágyat!
forrás: allrecipes.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...