Kategóriák
Kari Ayam - indonéz csirke curry

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
60 perc
közepes




Hozzávalók
Kari Ayam:















Elkészítés
Igaz, úgy néz ki, mint a mi megszokott csirkepaprikásunk, csak van benne még egy-két oktáv íz. Na meg kicsit sárgább a kurkumának köszönhetően. Rendszeresen kipróbálok egy-egy ilyen paprikást, vagy inkább curryt, és mindenki a családban megszerette. Nálunk az ismerős kérdés "Mi legyen holnap az ebéd"-re ilyesfajta válaszok jönnek: "kínai" , "de az két napja volt", "akkor indonéz, vagy indiai". Lehet hogy furcsának találjátok, de nálunk a 15 éves kamaszunk az, aki a legjobban követeli az egzotikusat. Akkor hát, ha ízorgiára vágytok, íme:
- Egy serpenyőben, olajon dinszteld meg a hagymát, a megkloffolt citromnádszárat és a curry leveleket, míg a hagyma megbarnul. Add hozzá a gyömbér és fokhagyma pürét, és sütögesd, míg a nyers szag alábbhagy.
- Dobd bele a csirkedarabokat, és süsd, amíg a csirkedarabok kifakulnak, állandó keverés mellett , majd bobd hozzá a krumplit, a curry fűszerkeveréket, a kurkumát, a chili pelyhet, a szerecsendiót, a római köményt, a koriandert, az édesköményt, a feketeborsot, a fehéjrudat.
- Öntsd rá a fél doboz kókusztejet, fele annyi vizet, és a garnéla pasztát. Főzd 15-20 percig fedő alatt, közepes hőfokon.
- Add hozzá a maradék kókusztejet, barnacukrot, sót, és főzd fedő nélkül, hogy a curry sűrűsödjön, és amíg a csirke omlós nem lesz, ez kb 20 perc.
- Tálaláskor facsarj rá egy kis lime-, vagy citromlevet, petrezselyem-, vagy korianderzöldjét, esetleg újhagyma karikákat, és melegen kínáld. Köretnek, ha nem elég a krumpli, ami benne van, rizs a legmegfelelőbb.
- Megjegyzés: ugyan nem indonéz, talán inkább egy kicsit indiai, én szoktam beletenni 100 g összetört kesudiót, de akkor a krumplit kihagyom, vagy csak fele annyit teszek bele.
Jó étvágyat!
forrás: showshanti.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...