Kategóriák
Indonéz Csirke Satay No. 2. verzió




Hozzávalók
Földimogyoró szósz :







Satay Csirke Földimogyorószósszal:












Elkészítés
Ez a Klasszikus Street Food Ázsia szerte. A nyársra fűzött csirkehús darabokat meggrillezik, vagy megsütik, tálaláskor megkenik Földimogyoró szósszal, esetenként a tényérra kanalazzák, onnan kell mártogatni. Egyszerűen mennyei. Pofon egyszerű elkészíteni, ráadásul gyorsan elkészíthető. Mutatom:
- Földimogyoró szósz készítése: végy egy tasak AHG Peanut Sauce tasakot, és az utasításokat követve készítsd el a szószt. vagy ha magad szeretnéd mindezt összehozni, akkor
- keverd össze a Földimogyoró vajat, a szójaszószt, a lime levet (citromlé is megteszi), barna nádcukrot, őrölt chilit, fokhagyma-gyömbér pasztát egy kis tálban. Verd fel alaposan két-három evőkanál vízzel, selymes állagúra.
- egy közepes tálban keverj kókusztejet, szójaszószt, curry fűszerkeveréket, kurkumát, fokhagymát, gyömbért, barna nádcukrot és halszószt jól össze.
- ezzel a keverékkel pácold a megfelelő méretre darabolt csirkehúst egy zárható műanyag zacskóban legalább 2 óráig, de a legjobb, ha egy éjszakán át, éstermészetesen a hűtőben tartva. Néha forgasd meg, vagy nyomkodd össze, hogy a húsikat mindenhol átjárja az íz.
- sütés/grillezés előtt vedd ki a pácból a darabokat, a pác jórészét rázd le róluk, a pácra már nem lesz szükséged, eldobhatod.
- hevíts serpenyőt közepes hőfokra, vagy izzíts faszenet jó időben előre, és süsd/grillezd meg a saslik pálcákra felfűzött husikat. Kend meg olajjal, sózd és borsozd. Süsd/grillezd a nyársakat elkészülésükig, aranybarnára sütve/grillezve.
- földimogyoró szósszal tálald, kenve vagy mellé kanalazva.
Jó étvágyat!
forrás: https://damndelicious.net/2019/06/07/chicken-satay-with-peanut-sauce/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...