Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Indonéz Csirke Satay No. 2. verzió

Indonéz Csirke Satay No. 2. verzió
Elkészítési idő 20 perc Személyek száma 6 fő Nehézség könnyű

Hozzávalók

Földimogyoró szósz :

Satay Földimogyoró szósz enyhe AHG, vagy
3 ek mogyoróvaj
1 ek világos szójaszósz
1 ek limelé vagy citromlé
2 ek barna nádcukor
2 tk fokhagyma-gyömbér paszta
1 tk chilipor

Satay Csirke Földimogyorószósszal:

2 dl Kókusztej
2 ek világos szójaszósz
2,5 tk curry fűszerkeverék
1,5 tk kurkuma
3 gerezd fokhagyma, zúzva
1 ek reszelt friss gyömbér
1 ek barna nádcukor
1 ek halszósz
500 g csirkehús, lehetőleg comb, kockázva
1 ek növényi olaj
só, bors
saslik bambusz pálcák

Elkészítés

Ez a Klasszikus Street Food Ázsia szerte. A nyársra fűzött csirkehús darabokat meggrillezik, vagy megsütik, tálaláskor megkenik Földimogyoró szósszal, esetenként a tényérra kanalazzák, onnan kell mártogatni. Egyszerűen mennyei. Pofon egyszerű elkészíteni, ráadásul gyorsan elkészíthető. Mutatom:

 

  • Földimogyoró szósz készítése: végy egy tasak AHG Peanut Sauce tasakot, és az utasításokat követve készítsd el a szószt. vagy ha magad szeretnéd mindezt összehozni, akkor
  • keverd össze a Földimogyoró vajat, a szójaszószt, a lime levet (citromlé is megteszi), barna nádcukrot, őrölt chilit, fokhagyma-gyömbér pasztát egy kis tálban. Verd fel alaposan két-három evőkanál vízzel, selymes állagúra.
  • egy közepes tálban keverj kókusztejet, szójaszószt, curry fűszerkeveréket, kurkumát, fokhagymát, gyömbért, barna nádcukrot és halszószt jól össze.
  • ezzel a keverékkel pácold a megfelelő méretre darabolt csirkehúst egy zárható műanyag zacskóban legalább 2 óráig, de a legjobb, ha egy éjszakán át, éstermészetesen a hűtőben tartva. Néha forgasd meg, vagy nyomkodd össze, hogy a húsikat mindenhol átjárja az íz.
  • sütés/grillezés előtt vedd ki a pácból a darabokat, a pác jórészét rázd le róluk, a pácra már nem lesz szükséged, eldobhatod.
  • hevíts serpenyőt közepes hőfokra, vagy izzíts faszenet jó időben előre, és süsd/grillezd meg a saslik pálcákra felfűzött husikat. Kend meg olajjal, sózd és borsozd. Süsd/grillezd a nyársakat elkészülésükig, aranybarnára sütve/grillezve.
  • földimogyoró szósszal tálald, kenve vagy mellé kanalazva.

Jó étvágyat!

forrás: https://damndelicious.net/2019/06/07/chicken-satay-with-peanut-sauce/

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!