Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Grillezett Indonéz Csirke Darabok (Sambal)

Grillezett Indonéz Csirke Darabok (Sambal)
Elkészítési idő 15+15 perc Személyek száma 4 fő Nehézség közepes

Hozzávalók

Sambal Grillcsirke Falatok:

5-600 g Csirkehús, lehetőleg combok
3 gerezd Fokhagyma
1,5-2 cm darab Friss Gyömbér szeletelve
0,5 dl Sriracha Szósz
0,5 dl Halszósz
0,5 dl barna Nádcukor
1 ek Rizsecet
1 ek növényi olaj
1 ek Szójaszósz
0,5 dl Sambal Oelek Chiliszósz
10-12 előáztatott 30 cm Satay-Saslik pálcikák

Elkészítés

A Grillpartikra érdemes valami finomabbal, mint a natur csirkecombok vagy mellek, előállni, mert a vendégek hálásak lesznek érte. Ez a recept egy ilyen, "nem lehet elrontani" recept. Nem is kell hozzá olyan sok hozzávaló, különben is ezek a hozzávalók ma már állandó kellékei a mai konyháknak, ugye?

  • Vágd fel a csirkehúst megfelelő darabokta, ahogy szeretnéd fogyasztani. Ha Saslikot vagy Sambalt grilleznél, akkor a bambusz grillpálcákat áztasd vízbe, jó fél órára.
  • A maradék hozzávalókat tedd egy mixerbe és alaposan mixereld össze, hogy egy selymes, sima krémet kapj.
  • Tedd a csirkehús darabokat egy zárható műanyag zacskóba, öntsd rá az elkészített szószt, jól masszírozd össze, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára, de a legjobb eredményt akkor éred el, ha egy egész éjszakán át pácolod. A sütés előtt 10-15 peccel vedd ki a hűtőből, és tartsd szobahőmérsékleten.
  • Ha faszén grillen készíted, akkor a faszenet legalább 15 perccel előtte izzítsd be, hogy mindenhol egyenletesen ontsa a hőt. Ha sütőben készíted, akkor grillrácson időnként forgatva, közepesen-magas hőfokon grillezd a húst.
  • Gondolj arra, hogy az egészben hagyott combok nehezebben sülnek át, hagyj megfelelő időt a sütéshez, ellenőrizd egy hústűvel az állagát. Ha könnyen átmegy, vagy ha már nem ereszt véreskés levet, akkor jó. Könnyebb dolgod lesz a Saslik pálcára fűzött csirkehús darabokkal, mert gyorsabban elkészülnek.
  • A maradék páclevet öntsd egy lábasba, és főzd, redukáld, sűrítsd össze a levét kenhető, lekvárszerű állapotra. Ez nagyjából 5-10 percig tart.
  • Ezzel a szósz sűrítménnyel kenegesd a húst, forgatva, átsütve készre. Ha már mindkét oldalán markáns grillcsíkok vannak, és úgy itéled, átsült, akkor vedd le a grillről, takard le egy alufóliával és pihentesd egy pár percig.
  • Ha sütőben készíted, takard le alufóliával, állítsd át a fokozatot grillről alsó-felső sütésre, hagyd 5 percig 180 fokon beérni, átsülni.
  • Tálald friss salátával, rizzsel. Díszítsd újhagyma karikákkal.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.feastingathome.com/grilledsambalchicken/

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!