Kategóriák
Tikka Masala Csirke, egy klasszikus indiai fogás

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 személy
90 perc
könnyű






Hozzávalók
Tikka Masala Csirke:




















Elkészítés
Egy klasszikus indiai, vagy már inkább britt ételt mutatok ma. Tulajdonképpen ez az indiai csirkepaprikás, egy teljesen új dimenzióban. Ha a legfőbb hozzávalókat beszerezted, akár improvizálhatsz is, ha nincs minden otthon, persze a legegyszerűbb itt jobboldalt megrendelni az összes hozzávalót egy kattintásra. Sok sikert, biztosan sikerülni fog, hisz ez egy csirkepaprikás.
Így készítsd:
- A csirkecombokat, mellét ki kell csontoznod, és falatka darabokra vágni.
- Tedd a csirkedarabokat egy keverőtálba, majd szórd rá az őrölt chili-t, nagy csipet sót, önts rá Oliva olajat, johurtot, és forgasd össze jól. Hagyd pihenni, amennyi időd van rá de legalább egy fél órát.
- Serpenyőben/Wok-ban, mogyoróolajon, nagy lángon pirítsd meg, úgy 5-6 perc alatt. Tedd félre egy edényben.
- Önts újra mogyoróolajat a serpenyőbe/wok-ba, és pirítsd a hagymát üvegesre, add hozzá a fokhagymát, a chilipelyhet, a gyömbért, az indiai ötfűszer keveréket, a garam masala-t, a kurkumát, és kis lángon pirítsd 1-2 percig. Adj hozzá osztrigaszószt, koriandert, és forgasd össze.
- Öntsd rá a kókusztejet, a paradicsomkonzervet, és dobj bele egy rúd fahéjat. Forrald fel, sózd, ha kell, borsozd, és kis lángon főzd kb. 40-45 percig, amíg szépen besűrűsödik.
- Vedd le a tűzről és facsarj bele egy kis citromlevet, tálald Basmati rizzsel, friss korianderzölddel, vagy ahogy én szeretem, petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...