Keresés

recept termék 

Főmenü

Tikka Masala Csirke, egy klasszikus indiai fogás

Tikka Masala Csirke, egy klasszikus indiai fogás
Az alábbi konyhákra jellemző:
India Bangladesh Nepál
Személyek száma 4 személy Elkészítési idő 90 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Egy klasszikus indiai, vagy már inkább britt ételt mutatok ma. Tulajdonképpen ez az indiai csirkepaprikás, egy teljesen új dimenzióban. Ha a legfőbb hozzávalókat beszerezted, akár improvizálhatsz is, ha nincs minden otthon, persze a legegyszerűbb itt jobboldalt megrendelni az összes hozzávalót egy kattintásra. Sok sikert, biztosan sikerülni fog, hisz ez egy csirkepaprikás.

Így készítsd:

  • A csirkecombokat, mellét ki kell csontoznod, és falatka darabokra vágni.
  • Tedd a csirkedarabokat egy keverőtálba, majd szórd rá az őrölt chili-t, nagy csipet sót, önts rá Oliva olajat, johurtot, és forgasd össze jól. Hagyd pihenni, amennyi időd van rá de legalább egy fél órát.
  • Serpenyőben/Wok-ban, mogyoróolajon, nagy lángon pirítsd meg, úgy 5-6 perc alatt. Tedd félre egy edényben.
  • Önts újra mogyoróolajat a serpenyőbe/wok-ba, és pirítsd a hagymát üvegesre, add hozzá a fokhagymát, a chilipelyhet, a gyömbért, az indiai ötfűszer keveréket, a garam masala-t, a kurkumát, és kis lángon pirítsd 1-2 percig. Adj hozzá osztrigaszószt, koriandert, és forgasd össze.
  • Öntsd rá a kókusztejet, a paradicsomkonzervet, és dobj bele egy rúd fahéjat. Forrald fel, sózd, ha kell, borsozd, és kis lángon főzd kb. 40-45 percig, amíg szépen besűrűsödik.
  • Vedd le a tűzről és facsarj bele egy kis citromlevet, tálald Basmati rizzsel, friss korianderzölddel, vagy ahogy én szeretem, petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!