Kategóriák
Sooji Ladoo, az indiai finomság

Az alábbi konyhákra jellemző:

22-24 golyó
30 perc
könnyű




Hozzávalók
Sooji Ladoo:









Elkészítés
Ínyencségre vágyók, kóstoljátok a Sooji Ladoo-t! Egyszer elkészíted, biztosan nem utoljára, a gyerekeid, a vendégeid dícsérni fognak. Hajrá, nem nehéz.
Így készítsd a Sooji Ladoo-t:
- Hevíts fel Ghee-t (lásd lejjebb) egy magas falú serpenyőben, és pörköld a kesudiót barnára, majd add hozzá a mazsolát, amíg felpuffadnak, majd vedd ki őket és tedd félre.
- Ugyanabban a serpenyőbe öntsd a grízt, és állandó keverés mellett, közepes lángon, arany barnára pirítsd. Add hozzá a kókusztejport, és egy pár másodpercig, kevergetve süsd.
- Öntsd vissza a kesudiót, a mazsolát és az őrölt kardamomot, keverd össze.
- Öntsd bele a tej sűrítményt, a tejet, és keverd jól össze. Zárd el a hőt alatta.
- Várd meg, amíg a keverék hőfoka kezelhetővé válik, formálj belőlük apró, golflabdányi gombócokat, hagyd a mazsolát kikukucskálni az egyik oldalán.
- Tárold egy légzárt süteményes tárolóban, és fogyasszátok 4-5 napon belül.
A Ghee készítése:
- Egy vastagaljú főzőedényben közepes/alacsony hőfokon kezd el melegíteni a vajat, érdemes legalább 100 gr csinálni, mert sok mindenre jó, és eltartható sokáig. Ha a vaj teljesen elolvadt, csökkentsd a hőfokot, és főzd 25-30 percig, fakanállal kevergetve.
- A tej protein eddigre már teljesen kicsapódott, le lehet fölözni egy finomlyukú szűrővel. Főzd tovább 5-10 percig, amíg a bugyogás szinte megszűnik, és az alján összegyűlt tejprotein barnulni kezd, de ne égesd oda!
- Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre, és szűrd át egy konyhai kendőn. Nem kell hűtőben tárolnod, használd más főzéshez is, mert jól tűri a magas sütési hőmérsékletet.
Jó étvágyat!
forrás: www.blendwithspices.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...