Kategóriák
Sáfrányos Csirke - Indiai Mughlai Kesar Murg

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
45 perc
közepes




Hozzávalók
Sáfrányos Csirke:















Elkészítés
Az indiai Curry-k krémesek, fűszeresek, gazdagon ízesek, kényeztetőek, szerethetőek. Ezek azok a receptek, melyek könnyen a rendszeresen elkészítendő receptek közé kerül. Íme egy fogás, mely a családunk kedvence lett:
- Alaposan mosd meg a csirkedarabokat, törölgesd le egy konyhapapírral, és tedd félre.
- Egy picinyke (0,2 g) Sáfrányt tégy meleg vízbe, és hagyd állni benne, tedd félre.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a következő hozzávalókat: natúr joghurt, őrölt gyömbér, őrölt chili, őrölt koriander, őrölt édeskömény, őrölt kurkuma, só.
- Ebbe a krémbe dobd bele a csirkedarabokat, alaposan keverd össze, tedd félre 15 percre.
- Hevíts olajat egy serpenyőben/wokban, a csirkadarabokról rázd le a felesleges fűszerkrémet, és helyezd a forró olajba. Csak félig süsd meg minden oldalukon. Nem baj, ha a fűszerkrém egy kicsit odakap.
- Vedd ki a csirkedarabokat egy tányérra, majd a maradék olajat egészítsd ki, ha kell, és ebbe dobd bele az egész Római Köményt és süsd, amíg pattogni, sisteregni kezdenek. Most adj hozzá egy kiskanálnyi Asafoetida-t.
- Kanalazd hozzá a maradék fűszerpasztát, amiben a csikedarabok pácolódtak, kevergetve főzd egy rövid ideig. Amikor az olaj kicsapódik a tetején, add hozzá a félig sült csirkedarabokat, és keverd jól meg.
- Önts hozzá 2 dl vizet, és főzd közepes hőfokon mindaddig, míg a csirkehús megpuhul. Kóstold, és ha kell, sózd meg.
- Amikor a szósz kezd sűrűsödni, öntsd hozzá a sáfrányos tejet is, főzd tovább kevergetve legalább 2-3 percig.
- Ha késznek ítéled, akkor add hozzá a tejfölt is, keverd jól össze, vedd le a tűzről.
- Dobj rá pár szál Sáfrányt díszítésként, kanalazz rá még egy kiskanál tejfölt, szórd meg petrezselyemmel vagy koriander levéllel.
- Tálald Basmati rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.youtoocancook.net
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...