Kategóriák
Piros Indiai Csirke Curry

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
30+60 perc
közepes




Hozzávalók
Indiai Csirke Curry:












Elkészítés
Avagy az Indiai csirkepaprikás finom csípősen, ahogy mi magyarok szeretjük. No persze meglepően sok benne a fűszer, mint minden indiai ételben, de ettől különleges. Tehát, ha valami egzotikus paprikás csirkét szeretnénk készíteni, akkor ez a mi receptünk. Ugyanolyan könnyű elkészíteni, mint a megszokott magyarosat.
- A felaprított csirkedarabokat tegyük egy tálba, és adjuk hozzá az összes pác fűszert és a joghurtot. Hagyjuk 30 percig pihenni.
- A fokhagyma gerizdeket, a chiliport (egész chili, vagy egész szárított csípőspaprika), egy kis vízzel felengedve, turmixoljuk össze alaposan, krémesre.
- Hevítsünk olajat a serpenyőben, és pirítsuk meg a karikázott hagymát. Adjuk hozzá a pácolt csirkedarabokat, a fokhagymás-gyömbéres pürét, és közepes-magas hőfokon 5 percig kevergetve süssük.
- Vedd le a hőt alacsonyra, és fedő alatt főzd 25-30 percig. Néha keverd meg.
- Ha a csirke majdbem megfőtt, emeld a hőt alatta, és főzd, amíg a csirke puha és omlós, és az olaj/zsír kicsapódott. Ez 10-15 percig tart.
- Öntsd hozzá a turmixolt chili krémet, keverd jól össze, és főzd még 10 percig.
- Önts hozzá vizet és főzd fedő alatt, amíg az olaj/zsír a tetején úszik.
- Szórd meg petrezselyem vagy koriander zölddel, kinek melyik ízlik.
- Tálald Basmati rizzel, főtt krumplival, nokedlivel, vagy főtt tésztával.
Jó étvágyat!
Forrás: Red Chicken Curry
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...