Keresés

recept termék 

Főmenü

Indiai Kókusz Golyócskák

Indiai Kókusz Golyócskák
Az alábbi konyhákra jellemző:
India
Elkészítési idő 20 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Kókusz Ladoos:

5 dl kókuszreszelék
2 dl kókusztej, koncentrált
0,5 dl mandulaliszt
1 evőkanál vaj a golyók formázáshoz, gyúráshoz

Elkészítés

Egy finom indiai finomság, nem teljesen ismeretlen nálunk sem, hiszen a kókuszgolyó, csokival keverve, régen a kedvenc ínyencségeink egyike. Ez a variáció a kókusz ízvadászok kedvére való.

  • A kókuszreszeléket pirítsd meg 1 percig egy grillezésre állított sütőben/mikróban.
  • Add hozzá a sürített kókusztejet, és keverd jól össze.
  • Add hozzá a mandulalisztet, a vajat és keverd jól össze.
  • Főzd 5-10 percig, amíg elválig az edényfaltól.
  • Tedd át egy tálba, és hagyd kihűlni.
  • Vajazd be a kezed, és formálj kis golyókat belőlük.
  • A golyókat forgasd bele a kókuszreszelékbe.
  • Tedd hűtőbe a golyócskákat 2 órára, de vedd ki 30 perccel a tálalás előtt.

Jó étvágyat!

forrás: www.ediblegarden.com

Kérdezz minket! Kérdezz minket!