Keresés

recept termék 

Főmenü

Garnélarák Tikka Masala

Garnélarák Tikka Masala
Az alábbi konyhákra jellemző:
India Pakisztán Bangladesh
Elkészítési idő 20 perc Személyek száma 4 fő Nehézség könnyű

Hozzávalók

Garnéla Tikka Masala:

250 g fagyasztott garnéla rák
3-4 evőkanál mogyoróolaj
400 ml kókusztej
100 ml paradicsompüré
1-2 szál újhagyma, karikázva
4-5 gerezd fokhagyma, szeletelve, vagy
1 evőkanál fokhagymagranulátum
1-2 cm gyömbér reszelve, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál chili pehely
1 mokkáskanál indiai ötfűszer keverék
1 mokkáskanál Garam Masala fűszerkeverék
1 mokkáskanál szárított korianderlevél
1 mokkáskanál kurkuma
1 evőkanál osztrigaszósz
1 csipet Himalája só
1 csipet őrölt feketebors

Elkészítés

Azt szeretem a wokozásban, hogy 15 perc alatt elkészül minden, és már lehet is enni. Volt a mélyhűtőben egy korábban vásárolt főtt garnélarák (a pernehajderek annyi vizet fagyasztottak rá, mint maga a garnéla, tehát a 250 g-ból maradt 120 g, ezt nem ellenőrzi a fogyasztóvédelem?) No, de így is finom lett, csípős, de nem annyira, mert az előírt mennyiség felét tettem csak bele, a leírásban már ez a fél adag szerepel, ha csípőssebre vágysz, tegyél bele többet a chiliből.

Készítése:

  • Olvaszd le a garnéláról a felesleges ráfagyott vizet, de ha be tudsz szerezni friss, előhűtött garnélát, akkor még finomabb lesz.
  • A wokba/serpenyőbe tégy mogyoróolajat, hevítsd fel, dobd bele a hagymát és fonnyaszd meg. Add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a chilit, és pörköld egy picit. Szórd bele az összekevert fűszereket, keverd jól össze, és öntsd fel kókusztejjel. Öntsd bele a paradicsompürét is.
  • Öntsd bele a garnéla rákokat, és főzd kevergetve 1-2 percig, amíg az ízek összeérnek.
  • Tálald jó minőségű Basmati rizzsel, és szórj rá korianderzöldjét.

Jó étvágyat!



Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!