Kategóriák
Dopiaza csirke





Hozzávalók
dopiaza csirke:





















Elkészítés
A hindu nyelvbe a "do" kettőt jelent, a "piaza" pedig hagymát, utalva a jellegzetes hagyma dominenciára ebben az ételben.
Elkészítés:
1. Hevíts fel 2 evőkanál olajat és dinszteld meg a kettévágott hagymákat puhára, áttetszőre. Vedd le a tűzről és tedd féltre.
2. A serpenyőbe/wokba öntsd a maradék olajat, és pirítsd meg a babérlevelekt, a zöld kardamomt, a szegfűszeget és a feketebors szemeket.
3. Várd meg míg pattognak/pirulnak, add hozzá a a hagymát a fokhagymával és a gyömbérrel, és süsd kb. 3 percig.
4. Add hozzá az őrölt fűszereket, sót, és süsd további 3 percig.
5. Tedd hozzá a vizet, a paradicsomot és hagyd lassan forrni 5 percig, amíg a szósz sűrűsödni nem kezd.
6. Végül tedd hozzá a csirke darabokat, és főzd tovább 12-15 percig.
7. Tálald jó minőségű Basmati rizzsel, és zöldségkörettel.
Jó étvágyat!
forrás: food.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Keresés