Kategóriák
Teriyaki Grill Csirke
Az alábbi konyhákra jellemző:
4 fő 90 perc közepes
4 fő 90 perc közepes
Hozzávalók
Teriyaki Csirke:
3-4 evőkanál világos szója szósz3-4 evőkanál Teriyaki szósz
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál szezámmag díszítésnek
1 evőkanál barna nádcukor
2 gerezd fokhagyma, vagy 1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál őrölt gyömbér
5-700 gramm csont és bőr nélküli csirkedarabok
300 gr Soba tészta (japán hajdina tészta)
Elkészítés
Egyszerűen fenomenális, autentikus japán ízvilág! És még csak nem is nagy ördöngösség elkészíteni. Pár hozzávaló, és elkápráztathatod szeretteidet ezzel a fogással. Nálam mindig beválik.
Hogyan készítsd?
- Keverd össze a Teriyaki szószt, a Szója szószt, a barna nádcukrot, a szezámolajat, a fokhagymát és a gyömbérport egy keverőtálban.
- Tedd bele a csirkedarabokat, jól forgasd körbe, és hagyd állni legalább 1 órát. (a legjobb egy északára a hűtőbe tenni). Miután kivetted a marinádból töröld szárazra a csirkedarabokat.
- Öntöttvas grill serpenyőben süsd meg a csirkét, a jó eredmény érdekében elősütheted a sütőben, hogy biztosan átsüljön a csirkehús.
- Tálald japán Soba tésztával (hajdina tészta), és zsenge zöldborsóhüvelyekkel, vagy zöld ceruzababbal, majd szórd meg szezámmaggal.
Jó étvágyat!
forrás: www.delish.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...