Kategóriák
Szechuáni Szaftos Grillcsirke Saslik

Az alábbi konyhákra jellemző:

6-8 fő
20+15 perc
közepes





Hozzávalók
Szechuáni Saslik Csirke:












Elkészítés
A grillezett csirkehús, ha nincs fantáziadúsan fűszerezve, eléggé unalmas ízú, szerintem. Főleg a csirkemell, és még íztelenebb, ha egy gyorsnevelésű, táppal telenyomott csirkéről van szó. Ha megtehetjük anyagilag, vásároljunk szabadon (és szabadban) tartott csirkéből származó húst. A mai recept mindenféle csirkehúst ízletessé, izgalmssá varázsol, még kezdő grillezőknek is sikerélményt nyújt. Fogjunk is neki, hétvégére talán jó idő lesz.
- Előző nap estéjén készítsd el a szósz-pácot az alábbiak szerint:
- Dinszteld a hagymát üvegesre egy lábasban, növényi olajon.
- Amikor a hagyma jó, dobd bele a fokhagymát és a gyömbért, dinszteld tovább 1 percig.
- Add hozzá a többi hozzávalókat és főzd lassú tűzön 10 percig.
- Hűtsd le a szószt teljesen. A szósz felezd el, az egyik felét tedd félre a mártogatáshoz.
- Egy tépőzáras műanyag zacskóba tedd bele a szószt és a csirkehús darabokat, és jól masszírozd át a zacskót, hogy a szósz mindenhol elérje a húst. Tedd a zacskót a hűtőbe az éjszakára.
- Grillezés napján: a bambusz saslik pálcákat áztasd 20 percre vízbe, hogy ne égjenek meg nagyon a grillezés alatt. Hevítsd fel a grillt közepes hőfokra, ha faszenet használsz, akkor ügyelj fokozottan a hőfokra, mert könnyen odaég. Az izzó faszén oldalra kaparásával tudod szabályozni a hőt, ha túl magas.
- Vedd ki a húst a zacskóból, a szószpácot dobd ki.
- Fűzd fel a húsdarabokat a saslik pálcikákra.
- Grillezd a saslikokat 5-7 percig oldalanként, vagy amíg szép, karamellizált kérget sütöttél rá.
- Ellenőrizd egy darab hús kettévágásával, hogy készre sült-e, ha igen, akkor tálald zöldsaláta körettel, a félretett szósszal kis tálban, mint mártogató szósszal.
Jó grillezést!
forrás: www.itisakeeper.com/Christina Hitchcock
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...