Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Szechuáni Szaftos Grillcsirke Saslik

Szechuáni Szaftos Grillcsirke Saslik
Az alábbi konyhákra jellemző:
Taiwan Kína
Elkészítési idő 20+15 perc Személyek száma 6-8 fő Nehézség közepes

Hozzávalók

Szechuáni Saslik Csirke:

750-1000 g csirkehús (mell és csontozott comb)
8 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 evőkanál reszelt gyömbér (1 ek vagy őrölt)
1 vöröshagyma aprítva
1 evőkanál növényi olaj
0,5 dl ketchup
1 dl barna nádcukor
1 dl szójaszósz, világos
2 evőkanál 5%-os rizsecet (desztillált)
1 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál chili pehely
24 db bambusz saslik pálca, áztatva

Elkészítés

A grillezett csirkehús, ha nincs fantáziadúsan fűszerezve, eléggé unalmas ízú, szerintem. Főleg a csirkemell, és még íztelenebb, ha egy gyorsnevelésű, táppal telenyomott csirkéről van szó. Ha megtehetjük anyagilag, vásároljunk szabadon (és szabadban) tartott csirkéből származó húst. A mai recept mindenféle csirkehúst ízletessé, izgalmssá varázsol, még kezdő grillezőknek is sikerélményt nyújt. Fogjunk is neki, hétvégére talán jó idő lesz.

  • Előző nap estéjén készítsd el a szósz-pácot az alábbiak szerint:
  • Dinszteld a hagymát üvegesre egy lábasban, növényi olajon.
  • Amikor a hagyma jó, dobd bele a fokhagymát és a gyömbért, dinszteld tovább 1 percig.
  • Add hozzá a többi hozzávalókat és főzd lassú tűzön 10 percig.
  • Hűtsd le a szószt teljesen. A szósz felezd el, az egyik felét tedd félre a mártogatáshoz.
  • Egy tépőzáras műanyag zacskóba tedd bele a szószt és a csirkehús darabokat, és jól masszírozd át a zacskót, hogy a szósz mindenhol elérje a húst. Tedd a zacskót a hűtőbe az éjszakára.
  • Grillezés napján: a bambusz saslik pálcákat áztasd 20 percre vízbe, hogy ne égjenek meg nagyon a grillezés alatt. Hevítsd fel a grillt közepes hőfokra, ha faszenet használsz, akkor ügyelj fokozottan a hőfokra, mert könnyen odaég. Az izzó faszén oldalra kaparásával tudod szabályozni a hőt, ha túl magas.
  • Vedd ki a húst a zacskóból, a szószpácot dobd ki.
  • Fűzd fel a húsdarabokat a saslik pálcikákra.
  • Grillezd a saslikokat 5-7 percig oldalanként, vagy amíg szép, karamellizált kérget sütöttél rá.
  • Ellenőrizd egy darab hús kettévágásával, hogy készre sült-e, ha igen, akkor tálald zöldsaláta körettel, a félretett szósszal kis tálban, mint mártogató szósszal.

Jó grillezést!

forrás: www.itisakeeper.com/Christina Hitchcock

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!