Keresés

recept termék 

Főmenü

Édes Chilis Csirkemellek Sütve, Grillezve

Édes Chilis Csirkemellek Sütve, Grillezve
Nehézség könnyű

Elkészítés

Már régóta tudom, és tapasztalom, hogy az igazi finom csirkehúst legalább egy éjszakán át pácolni kell. Kipróbáltam már sokféle receptet a pácra, és most a legfinomabb 7 receptből mutatom a harmadikat. Mindegy, hogy grillezed, sütöd sütőben vagy kemencében, a pácolás a lényeg. Az adja meg az alapízt.

  • Készítsd el a páclevet (marinádot) mindhárom hozzávalóból, jól keverd össze, és egy vastag, tépőzáras műanyag zacskóba helyezd a csirkehúst, majd öntsd rá a páclevet, zárd le légmentesen, és jól masszírozd meg a húsokat, hogy mindenhová jusson a pácléből. Tedd hűtőbe egy éjszakára.
  • Ha több alkalomra szeretnél előkészíteni húst, akkor a húshoz arányosan növeld a pác alapanyagok mennyiségét, és tedd a zacskózott adag hús adagokat azonnal a mélyhűtőbe. Használat előtt, előző este vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd az éjszaka alatt kiengedni, ezalatt szépen pácolódik.
  • Sütőben/kemencében készített csirke: Vedd ki a csirkehúst a zacskóból, és a maradék páclevet hígítsd fel fél deci vízzel, keverd jól össze, és sütés közben kenegesd ezzel a páclével. Hevits a sütőt 215 C fokra, süsd a csirkehúst egy sekély tepsiben 10 percig, majd fordítsd meg a húst, és süsd még 10-20 percig. Ha kész, vedd ki és takard le alufóliával, és hagyd a húst pihenni 5-10 percig mielőtt tálalod és szeleteled.
  • Grillezett csirkehús: Vedd ki a csirkehúst a zacskóból, és a maradék páclevet hígítsd fel fél deci vízzel, keverd jól össze, ezzel kell kenegetni a sütés alatt a húsokat.  Amikor a faszén már fehéren izzik (türelem!), helyezd a csirkehús darabokat a rácsra. Állandó felügyelet mellett süsd át a húst, mindkét oldalán. Itt is az az ideális, ha a készre grillezett húst letakarva hagyod állni 5-10 percig.
  • Tálald főtt rizzsel, zöldségkörettel.

Jó grillezést, partizást!

az első receptet ITT találod

a második receptet ITT találod

a negyedik receptet ITT találod

az ötödik receptet ITT találod

a hatodik receptet ITT találod


Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!