Kategóriák
Sütőtökös mascarpone torta

Az alábbi konyhákra jellemző:

12
60 perc
közepes





Hozzávalók
tortalap:



töltelék:







sütőtök fűszerkeverék:






Elkészítés
Az idén szerettem volna sütőtököt is termeszteni a konyhakertben, a kísérletből egy (!) serkent a magasba az odaállított vasbeton hálóra. Elég fura volt a látvány ősszel, amikor már a levelek eltűntek: két körte alakú sütőtököcske lógott a betonhálón. Na, de mi legyen belőlük? Az egyiket megfőztük levesnek, (lsd korábbi bejegyzést, kurkumás, chilis sütőtökleves) és a másiknak a sorsa ez a torta lett:
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 165 fokra, keverd össze a tortalap hozzávalóit, és nyomkodd bele a sütőformába. Mixereld selymesre a mascarpone sajtot a cukorral, add hozzá a vaníliát, (a kikapart magjait), a tojásokat, és adj neki még egy kört a mixerrel.
- Öntsd a töltelék 1/3-át a sütőformákban lévő alapra, majd tedd hozzá a maradék töltelékhez a pürésített sütőtököt a fűszerekkel együtt, és jól keverd össze.
- Öntsd az elkészült pürét a sütőformába, és egy spatulával egyengesd el.
- Süsd 35-40 percig, amíg a közepe megsül, egy beleszúrt késsel ellenőrizd. Szobahőmérsékleten hűtsd ki, és hűtőben 2-3 óráig hűtsd, de a legjobb egy éjszakán át (ha kibírod).
- Egy kanál (vagy kettő) tejszínhabbal a tetején tálald. Élvezzétek az ősz finom adományát!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...