Kategóriák
Sütőtökös, Krémsajtos Kalács



Hozzávalók
Sütőtök kalács:















Krém sajt töltelék:




Elkészítés
A sütőtök az egyik kedvenc alapanyagom, mert sok minden készíthető belőle: ezernyi leves, tízezernyi édesség, fagyi, süti, muffin, és még sorolhatnám. Ez az egyik kedvenc kalácsom.
- Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra, vajazz ki egy veknisütő formát.
- Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a megfőtt, pürésített sütőtököt, a tojásokat, az olíva olajat, a frissen reszelt alma levét, a tejet, a vanília kivonatot és a cukrot.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és az őrölt gyömbért.
- Ezt a keveréket add hozzá adagokban a sütőtökös keverékhez, és dolgozd jól össze.
- Add hozzá a csokoládé chips-et, vagy darabokat.
- Töltelék: verd fel a krémsajtot, a cukrot, a tojásokat és a tejet sima krémes állagúra.
- Hajts sütőpapírt a vekniformába, önts a sütőtökös tésztából az aljára annyit, hogy egy réteget tudj képezni. Kanalazz a krémsajtos keverékből a tetejére. Önts újra a sütőtökös keverékből a vekniformába, majd megint a krémsajtos krémből a tetejére, majd fejezd be a sütőtökös tésztával. Szórj csoki chips-et a tetejére, hogy izgalmasabbnak nézzen ki.
- Süsd 60-80 percig, vagy addig, amíg a beleszúrt hústű tisztán jön ki.
- Szeletelve tálald.
Jó étvágyat!
forrás: www.yourcupofcake.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...