Kategóriák
Hawaii Húsgolyó
Az alábbi konyhákra jellemző:
4 személy 60 perc könnyű
4 személy 60 perc könnyű
Hozzávalók
Húsgolyó:
750 g sovány, darált marhahús200 g Graham lisztből készült keksz, összetörve
2 db kisebb vöröshagyma, aprítva
1 tojás
1 ½ tk himalájai só
¼ tk őrölt gyömbér
1 dl tej
1 ek Oliva olaj
75 g barna nádcukor
2 ek kukoricakeményítő
1 konzerv ananászdarabkák
1 ek rizsecet
2 ek világos szójaszósz
½ paprika, (kápia, zöld, vagy ami van kéznél), aprítva
250 gr Illatos Pandam rizs
Elkészítés
Jó lenne Hawaiiba lenni egy rövid időre, de ha már itt ragadtunk, legalább az ízét kóstolgassuk. Hát igen, megint húsgolyó, nem tehetek róla, ez az egyik nagy kedvenc.
Így készítsd:
- Keverd össze a húst, a kekszet, a hagymát, a tojást, a sót, az őrölt gyömbért és a tejet egy keverőtálban, vajlingban. Formálj pinponglabda nagyságú golyókat belőle.
- Hevíts olajat egy serpenyőben. Süsd meg a golyókat egyenletesen, rázogatva, barnára. Tedd félre, tartsd melegen.
- Keverd össze a keményítőt és a cukrot egy kis tálban, Öntsd hozzá az ananász leöntött levét, az ecetet és a szója szószt. Keverd simára, és öntsd bele a serpenyőbe. Főzd, sűrítsd.
- Tedd bele a félretett húsgolyókat, az ananászdarabkákat, az aprított zöldpaprikát, és még egyszer melegítsd át.
- Tálald Pandam Illatos rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: Yummy Healty Easy Recipes
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...