Kategóriák
Almás kuglóf, karamell koronával




Hozzávalók
Kuglóf:













Karamell máz:





Elkészítés
Egy pár fűszer, egy kis alma, hozzávalók, amelyek biztos vannak otthon, és elkápráztatod a családod/barátaid. A siker garantált, bármikor sütöd.
- Melegítsd elő a sütőt 180 °-ra, vajazz és lisztezz ki egy kuglófformát, keverd össze a lisztet a sütőporral, a sóval, borssal és a fűszerekkel, és tedd félre. Egy tálban, vagy a robotgép keverőtáljában verd fel a tojásokat a cukorral, amíg kifehéredik. Add hozzá az almalevet, az olajat a vaníliaaromát, és keverd simára.
- Egy spatulát használva, keverd bele a száraz összetevőket, óvatosan öntsd bele a kuglófformába, és süsd kb. 45 percig. A beleszúrt hústű tiszta, akkor elkészült. 10 percig pihentesd mielőtt kifordítanád belőle, nem szabad, hogy meleg legyen, amikor a karamellmázat ráöntöd. Jó ötlet egy sütőpapírt tenni alá, ami felfogja a lecsöpögő karamell mázat.
- Egy keverőtálba tedd a vajat a barnacukorral, tejszínnel, sóval, és közepes hőmérsékleten, állandó keverés mellett forrald fel, egy percig hagyd, hadd forrjon, és vedd le a tűzről.
- Hagyd, hadd hűljön egy pár percig, majd adagokban keverd hozzá a porcukrot, mindaddig, amíg egy sűrű, de még önthető krémet nem kapsz. Nem biztos, hogy az egész cukor kell hozzá. Ha túl sűrű, önts hozzá tejszínt. Azonnal öntsd körbe vele a kuglófot, egyenletesen, hagyd itt-ott lefolyni, szépen, dekoratívan. Hagyd a mázat keményedni mielőtt felvágod. (Ha kibírjátok).
forrás: Merrill Stubbs,
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...