Kategóriák
A tökéletes Hamburger

Az alábbi konyhákra jellemző:

10-12 hamburger
60 perc
könnyű




Hozzávalók
Hamburger:






Hamburger szósz:





Elkészítés
Focivébé=grill+sör.
Legyen inkább egy frissen sült Hamburger és egy korsó sör…
Nem nagy ördöngösség Hamburgert grillezni, de garantáltan finomabb, mint a gyorséttermi kínálat. Természetesen parázs fölött grillezett az igazi, de serpenyőben sütött is finom, sőt, a bekevert maradék húspogácsát gyorsan megsütni, amikor megéhezünk, a serpenyőben praktikus. Lássunk hozzá.
Így készítsd:
- Keverd össze a darált húst és a reszelt sajtot, a Feketebors szószt, a vöröshagyma port, és a sót.
- Nagyon fontos: a pogácsát úgy alakítsd, hogy a közepe kissé vékonyabbra legyen gyúrva, mert különben nem lapos, hanem púpos lesz a sült eredmény. A belekevert szósz és a sajt miatt jó szaftos lesz a végeredmény, még akkor is, ha a teljesen átsültet szereted.
- Egy kanálnyi teavajon lesz a legjobb eredmény, ha serpenyőben sütöd, forgasd, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd készre. Ha grillrácson készíted, akkor csak helyezd rá a rácsra és fordíts rajta 2-3 perc múlva, attól függően mennyire hevítetted fel a faszenet.
- A szósz: keverd jól össze az összes hozzávalót, kóstold, ízlésed szerint kombináld a hozzávalókat.
- A zsemle alsó részére tegyél a szószból, fektesd rá a húspogácsát, egy adag szószt, majd az avokádó szeleteket, és végül a jégsaláta levelet, újabb adag szósz, kedved szerint, és fedd le a zsemlével. Tálald egy pohár sörrel.
forrás: littlemissmomma.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...