Kategóriák
Vietnámi Citromnádas Grill Sertés




Hozzávalók
Vietnami sertéssült:









Elkészítés
Nincs annál unalmasabb íz, mint egy natúr sült sertéshús, legalábbis számomra. Na persze volt íze, anno, de a mai nagyüzemi sertéshúsnak nincs zamata. Én így emlékszem. Ezért ki kell találnunk ízletes fűszerezési huncutságokat, ez is egy fajta kísérlet, de nem is akármilyen! Ez FINOM!
Egyetlen hátránya van: egy nappal előre elő kell készülni.
Elkészítése:
- Egy robotgépbe, mixerbe, vagy egy nagy mozsárba tegyél: fokhagymát, salotta hagymát, thai citromnádat, sötét szójaszószt, halszószt, olíva olajt, frissen őrölt feketeborsot, és pürésítsd mindaddig, amíg finom állagú pépet kapsz.
- Helyezd a hússzeleteket egy mély tálba, öntsd rá a marinádot, és keverd jól össze, hogy a húst mindenhol befedje. Tedd a hűtőbe 24 órára.
- Két órával az elkészítés előtt vedd ki a hűtőből, és grillezd egy öntöttvas grill serpenyőben, vagy faszén fölött, tetszésed szerint. Közepes hőmérsékleten, ez 3-4 perc oldalanként.
- Kend be vékonyan mézzel minden oldalát, és süsd tovább még 1-1 percig.
- Tálald melegen, friss saláta körettel, csak a tudatos „Slim” étrended miatt.
forrás: angsarap.net
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...