Keresés

recept termék 

Főmenü

Tamarind Csirke - Grillcsirke izgalmasan

Tamarind Csirke - Grillcsirke izgalmasan
Az alábbi konyhákra jellemző:
Indonézia Thaiföld Fülöpszigetek Szingapúr
Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 60 perc Nehézség könnyű

Elkészítés

Mi nagyon sokszor eszünk csirkét, és gondolom, nem vagyunk ezzel egyedül. Állandóan azon fáradozom, hogy újra feltaláljam a kereket, és olyan ízeket csalogassak elő a csirkéből, amivel elkápráztathatom családomat. Legtöbbször persze a Dél-kelet Ázsiai konyhák felé keresgélek ízek után, most is ezt tettem, ismeritek a mantrát: csípős – savanyú – sós – édes.

Így készítsd:

  • Tedd az összes hozzávalót egy vastagfalú műanyagzacskóba, és zárd le. Egyenletesen masszírozd a tartalmat, hogy a pác mindenhová jusson. Hagyd pácolódni 4-6 órát a hűtőben, néha-néha forgasd, masszírozd. Ha ezt egy nappal előtte, este teszed,  az még jobb eredménnyel jár.
  • Ha faszénen grillezel, akkor alacsonyabb hőfok kell, úgyhogy kapard ki a faszenet a húsok alól, legalábbis a nagyját, légy türelemmel, mert lassan át kell sütni a csirkecomb belsejét is. Ha a villanysütőben készíted, akkor a grill funkcióra lesz szükséged, a tapasztalataid szerint süsd. Előbb a bőr nélküli oldalon, majd a bőrös oldalon süsd ropogósra. Ha van húshőmérőd, akkor a comb közepén 70-73 foknak kell lennie, hogy átsüljön. A műanyag zacskóban maradt páclével rendszeresen locsold a combokat.
  • Sült krumplival, Vinegrette szósszal öntözött zöld salátával tálald.

Jó étvágyat!

forrás: Sommer of Eggplant

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!