Főmenü

Mézes, Szezámmagos Sült Csirke

Mézes, Szezámmagos Sült Csirke
Az alábbi konyhákra jellemző:
Indonézia Thaiföld Malájzia Vietnam Korea Taiwan Fülöpszigetek Kína Nyanmar Szingapúr
Személyek száma 4-5 fő Elkészítési idő 1 óra 30 perc Nehézség közepes

Hozzávalók

Sült Csirke:

4 db csirkemell
1 dl kukoricakeményítő
3 tojás
só és bors
½ dl földimogyoró olaj

Mézes Szezámos Szósz:

1 dl méz
½ dl világos szójaszósz
1 dl ketchup
½ dl barna nádcukor
½ dl rizsecet
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál aprított fokhagyma
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szezámmag a tálaláshoz
350 g jázmin rizs, mint köret

Elkészítés

Nem tehetek róla, szeretem az ázsiai édes-savanyú, vagy édes-sós ízeket. Ez a kombináció nem csak nekem jön be, de a legtöbben így vagyunk vele. Hát akkor itt egy napi kedvenc, mint mondtam nem tudok betelni vele. És mint a legtöbb receptem, pofon egyszerű, és gyorsan elkészül. Akkor…mire vársz még? Irány a konyha!

 

Így készítsd:

  • melegítsd elő a sütőt 170 C fokra. Vágd fel a csirkemelleket falatnyi darabokra, sózd, borsozd.
  • Egy tálban verd fel a tojásokat és add hozzá a kukorica keményítőt. Mártsd és forgasd bele a csirkedarabokat.
  • Hevítsd fel a mogyoró olajat a serpenyőben, és süsd ki a csirkedarabokat aranybarnára. Helyezd a kisült csirkedarabokat egy kizsírozott, kb 25x40 cm méretű, tepsibe.
  • Egy közepes méretű tálban keverd össze a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barna nádcukrot, a rizsecetet, a szezámolajat, az aprított fokhagymát és az egy evőkanál  kukoricakeményítőt. Öntsd rá a csikedarabokra, és süsd a sütőben 45 percig, amíg jól átsül. 10 percenként forgasd meg, hogy szépen egyenletesen bevonja a finom máz.

 

Jó étvágyat!

 

forrás: therecipecritic.com

Vissza
Kérdezz minket! Kérdezz minket!